Reciclar armilles salvavides

| Tema: Cooperación internacional

Segona edició del concurs per a un nou ús a les armilles de l'illa de Lesbos

Armilles amuntegades

El Servei de Cooperació Internacional de l'AMB ha fet pública la convocatòria d'una nova edició del Concurs Social d'Idees per donar un nou ús als materials components d'armilles salvavides que s'acumulen a l'illa de Lesbos. Aquest concurs està destinat a l'alumnat d'escoles i universitats de disseny industrial i d'enginyeria tècnica industrial matriculats al curs 2018-2019.

La novetat de l'edició 2019 és que els projectes poden ser complementats amb la incorporació puntual de bosses de plàstic i altres elements reciclables. 

Les persones concursants tenen temps d'enviar els seus projectes fins al 31 de maig.

Formulari de participació, bases, premis i terminis

Cal recordar que la primera edició va ser tot un èxit de participació. Es van valorar un total de de 22 projectes tenint en compte factors com l'originalitat i l'autenticitat de la proposta, la seva creativitat, la factibilitat de fabricació i viabilitat comercial, consideracions ambientals i la visibilitat de l'origen (valor social, visibilització de les armilles...). Els dos projectes guanyadors van ser el "Clauer salvavides", dissenyat per Álvaro Insenser i Roger Vendrell, i "Valiente para emigrar" de Iliamite Bonfil.

El concurs respon, per una banda, a la necessitat de continuar amb la tasca de sensibilització envers la situació dels refugiats a la Mediterrània i, per una altra, a la de contribuir al compromís mediambiental. Cal tenir present que gairebé mig milió d'armilles salvavides emprades per persones en cerca de refugi s'han acumulat en diferents punts de l'illa de Lesbos des de 2015 fins a l'actualitat.

Projectes de disseny experimental

El concurs s'emmarca en el projecte Reciclatge a Lesbos: una estratègia per garantir els drets dels refugiats i els drets ambientals, que du a terme l'entitat Lesvos Solidarity amb el suport de l'AMB.

Un cop fetes públiques les bases del concurs, algunes escoles i centres universitaris de disseny s'han interessat per incorporar aquest repte en assignatures de projectes de disseny experimental, el professorat ha impulsat la participació com una eina formativa de disseny i de sensibilització vers la Mediterrània.

Aquest concurs ofereix als alumnes l'oportunitat de desenvolupar un projecte de treball a partir d'una necessitat real amb finalitat solidària i fer-la possible, ja que les propostes guanyadores seran produïdes pel taller Safe Passage de Lesvos Solidarity i, al mateix temps, prendre consciència de la situació de refugiats i migrants a la Mediterrània oriental.   

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Lesbos