Projectes d'ajuda als refugiats sirians

| Tema: Cooperación internacional

L'AMB visita el Líban i es compromet a seguir treballant en origen en projectes d'ajuda humanitària

Una delegació de l'AMB, encapçalada pel vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació, Alfred Bosch, ha realitzat una visita de tres dies al Líban per conèixer els projectes d'ajuda humanitària als refugiats sirians en els que participa l'AMB. Bosch, acompanyat d'un equip de la xarxa de ciutats MedCities, també ha realitzat entrevistes amb alcaldes de la zona i amb nombrosos refugiats instal·lats en camps informals en diferents zones del país, i ha pogut conèixer les difícils condicions de vida i les mancances que pateixen.

Bosch s'ha compromès a seguir treballant des de l'AMB per tal d'ajudar en origen i fer que els refugiats puguin tenir més oportunitats, i ha volgut recordar que "la millor manera d'ajudar és acabar amb la guerra a Síria i aconseguir que els que s'han vist obligats a abandonar el seu país puguin tornar a casa seva".


Més entrevistes:

Onda Cero
Radio TeleTaxi

Dimarts 12 de juliol

Bosch es va desplaçar a la Vall de la Bekaa, una regió agrícola molt a prop de la frontera siriana on viuen prop de 365.000 refugiats. Allà va visitar el projecte que ha cofinançat l'AMB mitjançant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), amb una aportació de 60.704,74 €, i que ha desenvolupat Acció Contra la Fam (ACF). El projecte és un programa d'aigua, higiene i sanejament per aconseguir que un total de 43.500 persones es beneficiïn de la construcció de noves canalitzacions i de la instal·lació de dipòsits d'aigua.

Bosch també ha pogut parlar amb refugiats que viuen al camp de Tanayel 005, a prop de la localitat de Zahle. L'actuació finançada per l'AMB en aquest camp ha solucionat les constants inundacions que patien els seus habitants des de feia tres anys.

Dimecres 13 de juliol

L'equip d'AMB i MedCities es va entrevistar amb els alcaldes de les ciutats de Byblos, Trípoli i El Mina, que els van explicar les necessitats més urgents d'aquestes ciutats. A Trípoli, la segona ciutat més gran del país, el 65% de la població viu sota el llindar de la pobresa. Es calcula que hi ha més de 150.000 refugiats a la seva àrea metropolitana i, per millorar les condicions socioeconòmiques tant de la població local com la dels refugiats, seria necessària la creació de 70.000 llocs de treball, però la ciutat només té capacitat per crear-ne 2.000 o 3.000 per any, segons les dades aportades per la municipalitat.

Dijous 14 de juliol

Per impulsar una millora de les oportunitats per a la població d'acollida i els refugiats, Alfred Bosch i l'equip de MedCities van visitar dijous, un centre de formació ocupacional a la ciutat de Sidó en el qual participa l'AMB juntament amb la Fundació Hariri.

Documentos relacionados
Publicaciones relacionadas
Dónde
Marker
Líban (Vall de la Bekaa)