L'EMA planifica activitats del 2022

| Tema: Relaciones internacionales

Reunió amb representants de 18 metròpolis europees

Captura streaming

El passat 8 de febrer es va celebrar una reunió tècnica en línia amb les metròpolis de la xarxa EMA (European Metropolitan Authorities), amb la participació de 18 metròpolis de 14 països diferents.

L'objectiu de la reunió era parlar sobre com ha d'evolucionar l'EMA i sobre com millorar la xarxa junts, així com compartir noves idees per a l'EMA Katowice 2022.

L'anterior reunió de l'EMA, a Porto, va ser tot un èxit, amb la participació de més de 20 àrees metropolitanes, la comissària Elisa Ferreira, dos ministres europeus, un membre del Parlament Europeu i les autoritats locals. La implementació dels plans de recuperació va ser un dels eixos principals a Porto i es va comprovar com la majoria d'àrees metropolitanes queden excloses del procés d'elaboració dels plans nacionals de recuperació. Aquí és on cal treballar, per potenciar les àrees metropolitanes com a nou actor rellevant per aconseguir la transició verda i digital.

Katowice 2022

Durant la reunió, Metropolis GZM ha presentat l'EMA 2022, que se celebrarà a Katowice els propers 26 i 27 de juny de 2022. El fòrum EMA d'enguany compartirà espai amb el WUF 11 (World Urban Forum) sobre ONU-Habitat.

Els participants van coincidir durant la reunió en la importància de mantenir la xarxa EMA com a xarxa política.

La Regió de Brussel·les Capital va presentar la trobada de xarxes europees i globals que acollirà el proper 16 de febrer, en què l'EMA participarà.

La Diputació de Guipúscoa va mostrar interès per l'EMA i la voluntat de treballar temes de mobilitat i transport públic.

La Regió Metropolitana d'Amsterdam va demanar més accions dins de la xarxa i no només una reunió cada any. Va suggerir si podrien treballar junts en un catàleg de projectes.

Greater Manchester va proposar organitzar un seminari web després de l'EMA a Katowice sobre estratègies internacionals metropolitanes per fer-les replicables.

La North West City Region va reforçar la idea de compartir estratègies internacionals junts. Va plantejar la importància de mantenir la xarxa com a informal i voluntària. Va preguntar si l'EMA estava planejant un esdeveniment per a la Setmana Europea de Ciutats i Regions, i la resposta és que fins ara no hi ha res organitzat, però que es pot pensar de fer alguna cosa plegats. Compartir una veu transfronterera metropolitana és important per a ells i van proposar organitzar una reunió amb l'Associació per a les Regions Frontereres Europees.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados