Cicle sobre els espais públics urbans

| Tema: Cohesión social, Espacios públicos urbanos, Relaciones internacionales

El cicle reflexiona sobre aquests espais i els principis transversals d'apoderament

Vista panoràmica de la conferència

Aquest mes d'abril, el Servei de Cooperació Internacional de l'AMB ha organitzat un cicle sobre els espais públics i els principis transversals d'apoderament i equitat entre persones. Aques cicle s'ha fet en dues jornades per fomentar una concepció holística de totes les actuacions de cooperació que incorporen els principis transversals en els projectes de cooperació internacional. També ha facilitat transmetre coneixement i metodologia per a la planificació i la gestió d'equipaments, espais públics i espais oberts en zones urbanes vulnerables, amb la participació de la ciutadania.

La reflexió sobre els espais i els principis d'apoderament forma part dels objectius del Pla director de cooperació internacional de l'AMB.

Jornades de treball i tallers d'anàlisi

La primera jornada, que va tenir lloc el dia 2 d'abril a la seu de Casa Amèrica Catalunya, va consistir en la taula rodona "Espais públics urbans segurs i inclusius per a les dones i la joventut: reflexions i reptes, aquí i a El Salvador", amb l'objectiu de reflexionar, intercanviar experiències i identificar reptes per aconseguir espais públics urbans que garanteixin els drets humans de les dones i els joves, especialment el dret a la inclusió i el dret a una vida lliure de violències.

En aquesta activitat, dinamitzada per Zaida Muxí, directora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, hi van intervenir Amanda Quijano, Keren Mendoza i Candy Chévez, tres dones salvadorenques representants de col·lectius feministes involucrats en la defensa dels drets humans de les dones i la inserció social de la joventut vinculada a les bandes violentes anomenades maras. També hi van participar Sílvia Alavert, de l'Associació Drets Sexuals i Reproductius, Rosalia Ramón Ferrandiz, de l'Associació Les Capitanes, i Maria Peix Batet, cap de Servei de Cooperació de l'AMB.

Com a segona activitat del cicle, el dia 8 d'abril es va dur a terme a la seu de l'AMB el taller Com incloem els principis d'apoderament i equitat entre dones i homes i diversitats en projectes de cooperació vinculats als espais públics?, que va tenir com a eixos de treball l'anàlisi i reflexió sobre les estratègies, experiències i aprenentatges adquirits pel que fa a la inclusió d'aquests principis transversals, particularment en projectes de cooperació internacional vinculats a l'àmbit dels espais públics.

El taller va comptar amb una àmplia participació d'institucions públiques, centres d'investigació, ONG i persones expertes d'àmbits diversos (arquitectes, urbanistes, equips tècnics de cooperació, treball i educació social, etc.), que van aportar les seves reflexions amb mirades i experiències diverses, però amb un objectiu compartit: garantir espais públics transformadors que posin les persones al centre, que reconeguin les diversitats i eradiquin les discriminacions i violències.

En el taller es va reflexionar sobre els reptes i les possibles solucions equitatives, inclusives, segures i sostenibles per a la rehabilitació i dinamització d'espais públics urbans i metropolitans per garantir els drets humans i el dret a la ciutat.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Publicaciones relacionadas
Dónde
Marker
Casa Amèrica Catalunya
Marker
Seu de l'AMB