Bicivia, bona pràctica europea

| Tema: Movilidad sostenible, Relaciones internacionales

El projecte de mobilitat sostenible de l'AMB, present al nou newsletter del projecte europeu SMART-MR.

La coordinació dels 36 municipis metropolitans en la planificació del projecte Bicivia ha estat una de les bones pràctiques metropolitanes escollides per ser presentades al nou newsletter del projecte europeu SMART-MR.

Una de les raons destacades ha estat el consens creat pel projecte Bicivia per establir una xarxa pedalable de 400 km a l'àmbit metropolità, d'acord amb les necessitats de tot el territori.



Nou newsletter SMART-MR

El passat mes de setembre, la ciutat de Ljubljana va acollir el primer taller del projecte SMART-MR "Mesures sostenibles per la resiliència de la mobilitat en àrees metropolitanes" on es va debatre sobre la governança i la planificació participativa del transport. Com a resultat d'aquest taller, aquest mes es publica el primer newsletter del projecte, en format de revista, que inclou un recull de bones pràctiques metropolitanes sobre com involucrar els actors del territori en la planificació del transport.

A banda de la referència al projecte Bicivia de l'AMB, la nova publicació electrònica destaca també el procés de participació en la implantació d'una taxa de congestió del trànsit urbà a Göteborg, que ha permès resoldre amb la ciutadania un repte de mobilitat conflictiu.

L'SMART-MR és un projecte europeu que vol assolir mesures sostenibles per al transport i la mobilitat metropolitana, amb l'objectiu d'avançar en la transició cap a un futur de baixes emissions de carboni. El projecte està finançat pel programa Interreg Europa i liderat per Ljubljana. En són sòcies les àrees metropolitanes d'Oslo-Akershus, Hèlsinki, Göteborg, Budapest, Roma, Porto i Barcelona.

Documentos relacionados