Millores al llac del Jardí Botànic

| Tema: Parques

S'hi ha instal·lat un jardí aquàtic mediterrani

L'AMB ha dut a terme la millora del llac del Jardí Botànic de Barcelona per tal de disposar d'un jardí aquàtic mediterrani. S'ha fet en col·laboració amb l'equip del parc i s'afegeix a la línia de treball del Departament de Promoció i Conservació de l'Espai Públic per a la naturalització de làmines d'aigua arreu de la xarxa de parcs metropolitans. Aquest tipus d'actuacions aporten nombrosos avantatges mediambientals com l'eliminació de productes químics, l'estalvi d'aigua o la millora de la biodiversitat urbana.

El llac del Jardí Botànic està situat a l'entrada de l'espai i disposa d'una superfície de 680 m2. La passera de fusta elevada que permet transitar-hi per la part central ha estat renovada per millorar-ne la seguretat i l'adherència. En paral·lel, s'ha realitzat una revisió estructural del fons del llac per tal de millorar la impermeabilització i s'hi ha col·locat grava i substrat per a la plantació d'una cinquantena d'espècies vegetals aquàtiques que representen sis comunitats pròpies del clima mediterrani. La instal·lació d'aigua també ha estat optimitzada i en breu està prevista la introducció d'amfibis per tal de poder facilitar les condicions per establir un equilibri ecològic al llac.

Amb aquestes millores, el llac es converteix en un element més de les col·leccions de la vegetació mediterrània d'arreu del món amb les qual compta el Jardí i es fa accessible al públic. Per millorar la visita s'instal·larà senyalització de cada comunitat i les seves dinàmiques.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Equipamientos relacionados
Dónde
Marker
Jardí Botànic de Barcelona Carrer del Doctor i Font Quer, s/n, 08038, Barcelona