Etiquetes ambientals

Aquest distintiu ambiental és una etiqueta adhesiva que identifica els vehicles més respectuosos amb el medi ambient.

Etiquetes ambientals


L'etiquetatge facilitarà l'establiment i l'entrada en funcionament de les tres zones de baixes emissions proposades per l'AMB i serà útil en episodis d'alta contaminació.

Hi ha quatre models diferents, en funció del tipus de motor, combustible i antiguitat del vehicle. Els titulars dels vehicles més antics i contaminants no rebran cap distintiu ambiental.

Quin model d'etiqueta és el meu?

Cerqueu amb la vostra matrícula l'etiqueta ambiental que correspon al vostre vehicle.

Models d'etiquetes

La col·locació de l'adhesiu és voluntària. Es recomana fer-ho a la part inferior dreta del parabrisa del vehicle per permetre'n la visibilitat. Les administracions amb competències en mobilitat i medi ambient, com és el cas de l'AMB, podran conèixer la classificació ambiental i el tipus d'etiqueta que correspon a cada vehicle.
 • Sense etiqueta ambiental
  Els vehicles que no compleixen uns requisits ambientals considerats mínims no rebran cap etiqueta de la DGT. Són els vehicles més afectats per les mesures de restricció o prohibició en la mobilitat. Turismes (M1) i furgonetes (L1) de benzina anteriors a Euro 3 (de forma orientativa: matriculats abans 2000) i els dièsel anteriors a Euro 4 (de forma orientativa: matriculats abans del 2006). Motos i ciclomotors (L) anteriors a Euro 2, (de forma orientativa: matriculats abans del 2003).

  Autobusos (M2 i M3) i camions (N2 i N3) de gasolina i dièsel anteriors a Euro IV/4.
 • Zero emissions
  Etiqueta ambiental 0 emissions
  Ciclomotors, tricicles, quadricicles i motocicletes, turismes, furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies classificats al Registre de Vehicles de la DGT com a vehicles elèctrics de bateria (BEV), vehicles elèctrics d'autonomia extensa (REEV) i vehicles elèctrics híbrids endollables (PHEV) amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres o vehicles de pila de combustible.
 • ECO
  Etiqueta ambiental ECO
  Ciclomotors, motocicletes, turismes, furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies classificats al Registre de Vehicles com a vehicles híbrids endollables amb autonomia inferior a 40 km, vehicles híbrids no endollables (HEV i PHEV), vehicles propulsats per gas natural (GNC i GNL) o gas liquat del petroli (GLP). En qualsevol cas, han de complir els criteris de l'etiqueta C.
 • C
  Etiqueta ambiental C
  Turismes i furgonetes lleugeres de gasolina habitualment matriculats a partir de gener de 2006 i dièsel a partir de 2014. Vehicles de més de 8 places i de transport de mercaderies, tant de gasolina com de dièsel, habitualment matriculats a partir de 2014. Per tant, els turismes i furgonetes de gasolina han de complir la norma Euro 4,5 i 6 i els de dièsel, la norma Euro 6. Camions i autobusos han de complir la norma Euro 6. Motos i ciclomotors Euro 4 i Euro 3 (habitualment matriculats a partir de 2007).
 • B
  Etiqueta ambiental B
  Turismes i furgonetes lleugeres de gasolina habitualment matriculades a partir de gener del 2000 i de dièsel a partir de gener del 2006. Vehicles de més de 8 places i de transport de mercaderies tant de gasolina com de dièsel habitualment matriculats a partir del 2005. Per tant, els turismes i furgonetes de gasolina han de complir la norma Euro 3 i els de dièsel, la norma Euro 4 i 5. Camions i autobusos han de complir la norma Euro 4 i 5. Motos i ciclomotors Euro 2, habitualment matriculats a partir de 2003.

Estructura de l'etiqueta ambiental

Parts de l'etiqueta ambiental