Notes de premsa destacades

 • | Tema: Bicicleta

  L'AMB crea un mapa col·laboratiu de la bicicleta

  Aquesta nova eina online recull els serveis que hi ha a la Metròpolis de Barcelona entorn de la bicicleta.

 • | Tema: Rondes

  Actuacions de pavimentació a les rondes de Barcelona aquest cap de setmana 17 i 18 d'agost

  Entre les 15.00 hores del dissabte 17 d'agost i les 15.00 hores del diumenge 18 d'agost, es farà la pavimentació de la B-20 (ronda de Dalt):

 • Creix la demanda d'usuaris per arribar a l'aeroport en transport públic

  Continua creixent el nombre d'usuaris per desplaçar-se a l'aeroport de Barcelona amb els diferents mitjans de transport públic de l'AMB. L'Aerobús, el Bus Metropolità diürn, el Nitbus i el Metro segueixen guanyant passatgers per accedir a aquesta infraestructura.

 • | Tema: Bicicleta, Mobilitat i transport

  L'AMB posa en marxa a Sant Joan Despí el primer local comercial per aparcar bicicletes particulars, vinculat al Bicibox

  La nova instal·lació es troba a l'avinguda de Barcelona, 81, i ofereix 88 places d'aparcament, una part per a usuaris Bicibox i l'altre per a veïns del municipi. Després de l'èxit de l'aparcament de Gavà, l'AMB obre aquest nou format en local comercial i es continua expandint: properament, a Sant Cugat del Vallès i en tres estacions de metro.

 • | Tema: AMB - Institucional

  Aprovació del cartipàs de l'AMB per al mandat 2019-2023

  Aquest nou mandat l'AMB passa de set a vuit àrees de govern, amb la creació de la nova àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques

 • | Tema: AMB - Institucional, Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

  L'AMB reclama a la Generalitat actuacions urgents en matèria de mobilitat i proposa estudiar noves accions que permetin rebaixar la contaminació i complir amb la normativa europea

  L'AMB està coordinant i desplegant, amb els municipis implicats, la ZBE Rondes de Barcelona, que entrarà en vigor l'1 de gener de 2020 de dilluns a divendres de 7 a 20 h. L'organisme metropolità reclama urgentment a la Generalitat el compliment dels seus compromisos en mobilitat per millorar la qualitat de l'aire, entre els quals destaquen els carrils bus VAO d'accés a Barcelona, la restricció dels vehicles més contaminants a les vies de l'àmbit 40 municipis i la millora del finançament del transport públic metropolità. L'AMB proposa estudiar i, si cal, acordar de manera consensuada, noves accions que permetin complir la normativa europea, com la reconversió dels peatges existents en peatges de congestió i la creació d'una empresa pública que els gestioni, o la creació d'un peatge de toxicitat en l'àmbit de la ZBE Rondes de Barcelona.

 • | Tema: AMB - Institucional

  Constitució del Consell Metropolità de l'AMB per al mandat 2019-2023

  El Consell Metropolità, màxim òrgan de govern de l'AMB, està format per 90 consellers i conselleres, repartits per municipis en funció del seu pes demogràfic. A més de prendre possessió del càrrec, els consellers i conselleres han elegit Ada Colau com a presidenta de l'AMB.

 • | Tema: AMB - Institucional

  Els grups metropolitans PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM i Junts per Catalunya signen l'acord de govern de l'AMB

  Les quatre formacions han arribat a un acord de govern de la institució AMB per al mandat 2019-2023. Un acord per afrontar les desigualtats socials i l'emergència climàtica, vetllar pel progrés socioeconòmic, la millora de la qualitat de vida de les persones i la protecció del medi i del territori. Les prioritats del mandat passen per l'habitatge assequible, la mobilitat sostenible i de baixes emissions i un augment de l'ocupació, entre altres. Demà també es constituirà el Consell Metropolità, màxim òrgan de govern de l'AMB. L'acord preveu l'elecció d'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a presidenta de l'AMB i la designació d'Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, com a vicepresident executiu, així com el repartiment de responsabilitats institucionals i de govern entre totes les forces signants.

 • | Tema: Mobilitat i transport

  El transport públic metropolità continua creixent i supera els 373 milions de viatgers entre gener i juny del 2019, un nou rècord històric

  El transport públic metropolità continua guanyant passatge, amb un increment d'11,84 milions de nous viatgers entre gener i juny del 2019. Creix de manera més acusada la demanda dels serveis de gestió indirecta de l'AMB, en un 7%, que posiciona al Bus Metropolità com a servei clau en la mobilitat metropolitana. L'Aerobús, servei de connexió entre el centre de Barcelona i les dues terminals de l'aeroport, creix un 2,8% respecte l'any anterior i assoleix una quota de mercat entre els passatgers de l'aeroport del 12%.