Notes de premsa destacades

 • | Tema: Contaminació

  Comunicat urgent: avís preventiu d'epìsodi de contaminació atmosfèrica per partícules (PM10)

  Avui, 25 de juny del 2019, l'AMB ha posat en marxa el seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica, en la seva fase d'avís preventiu de PM10, a causa de la coincidència de tres factors: la situació climàtica adversa, l'ús de productes pirotècnics durant la revetlla de Sant Joan, i una intrusió de pols d'origen africà.

 • Estiu Metropolità 2019 centrat en l'equilibri entre els usos socials, les funcions ambientals i el creixement econòmic

  Aquest dijous 20 de juny s'ha donat el tret de sortida a l'estiu metropolità des de la platja de Gavà. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, Ramon Torra, gerent de l'AMB, Xavier Segura, director de Serveis d'Espai Públic i Òscar Armengol, periodista de TV3.

 • | Tema: Acció de govern

  L'AMB amplia la xarxa de Nitbus i posa en marxa avui la nova línia N26

  Aquesta nova línia reforça el servei de Nitbus entre plaça Catalunya, l'avinguda Paral·lel i el Port Olímpic i, combinada amb l'N6, permetrà una freqüència de pas de 10 minuts. Amb aquesta ampliació, el servei metropolità de Nitbus ja té 21 línies i arriba a 18 municipis metropolitans.

 • L'AMB i els ajuntaments metropolitans coordinen un dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan a les platges

  El servei de platges de l'AMB, en coordinació amb els ajuntaments metropolitans, posa en marxa un dispositiu especial que consisteix en una neteja intensiva de les platges, que comença a les 6.00 h del matí per tenir la majoria de la platja llesta per als usuaris a les 09.30 h del dia 24. A continuació, les feines amb equips de reforç continuaran ininterrompudament fins la nit del 25 de juny. L'objectiu d'aquest horari intensiu i concentrat és permetre la celebració de la revetlla sense restriccions horàries i, alhora, tenir les platges en bones condicions a primera hora del matí del dia següent.

 • Reciclar més surt a compte: el nou model metropolità de gestió de residus afavoreix els municipis amb una millor recollida selectiva

  L'AMB, per tal d'incrementar la recollida selectiva de residus a la metròpolis, està impulsant als municipis sistemes que ajuden a individualitzar la recollida, com el porta a porta o els contenidors intel·ligents. S'ha reformulat la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR) per fer-la més justa i equitativa, sota el principi que "qui millor recicla, menys impostos ha de pagar". Els canvis en el model de recollida i gestió s'han reforçat amb una acció de comunicació ciutadana, entorn del web www.canvidhabits.amb.cat/residus.

 • | Tema: Cooperació internacional

  Preestrena del documental "Lesbos, una illa que espera" produït per Badalona Comunicació en participació de l'AMB

  Aquest dijous 20 de juny a les 19 h es farà la preestrena del documental Lesbos, una illa que espera als Cinemes Girona de Barcelona. Dirigit per Susana Soldado i Raül López, el documental l'ha produït Badalona Comunicació amb el suport i la participació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de Lesvos Solidarity. Lesbos, una illa que espera vol ser una reflexió sobre el present de l'illa sense deixar de posar la mirada en el seu futur. Una illa que s'ha hagut d'adaptar a una nova realitat mentre espera que la Unió Europea obri els ulls.

 • | Tema: Informes de tendències

  El nombre d'empreses segueix creixent al territori metropolità fins a les 119.436 el 1r trimestre de 2019

  El nombre d'empreses a la metròpolis de Barcelona ha crescut un 7% entre el 2015 i el 2019. Les empreses del territori metropolità formen part del sector serveis a la producció (36%), i el comerç, la restauració i l'hoteleria (34%). L'àrea metropolitana de Barcelona concentra el 46% de les empreses del conjunt de Catalunya. Les dades surten del Flaix Econòmic Metropolità del 1r trimestre del 2019, que en aquesta edició incorpora dues novetats d'anàlisi: la perspectiva de gènere a les empreses i l'economia del coneixement.

 • | Tema: Bicicleta

  L'AMB llança, amb la col·laboració del BACC, la campanya Bicivisme, per recordar les recomanacions d'ús de bicicletes i patinets

  La campanya informativa ofereix 10 recomanacions bàsiques d'ús de bicicletes, patinets i altres tipus de cicles i vehicles de mobilitat personal

 • | Tema: Bicicleta, Mobilitat sostenible

  L'AMB posa en marxa el primer aparcament de gran capacitat de bicicletes a Gavà, vinculat Bicibox, i en prepara l'expansió

  La nova instal·lació, al costat de Rodalies, ofereix 100 places d'aparcament. Properament, l'AMB també obrirà diferents models d'aparcament de bicicletes de gran capacitat a Sant Cugat del Vallès, a Sant Joan Despí i a 3 estacions de metro. El 62% dels residents metropolitans enquestats pel darrer estudi de GESOP valora molt bé o bé l'actuació de les administracions a l'hora d'impulsar l'ús diari de la bicicleta. Destaquen els carrils bici i els aparcaments, i en demanen més.