Adaptació

Contra el canvi climàtic es despleguen estratègies en dues direccions: la mitigació dels seus efectes (accions que ajudin a reduir els efectes de la petjada del carboni) i l'adaptació a les condicions futures d'aquest canvi.

PACC 2015-2020

L'AMB ha elaborat el seu propi Pla metropolità d'adaptació al canvi climàtic (PACC 2015-2020) on s'identifiquen 24 riscos relacionats amb les sequeres, les inundacions, els temporals marins, la intrusió salina, els incendis forestals, l'evolució d'índex climàtics extrems i les temperatures extremes. D'aquesta identificació prèvia s'han derivat 50 accions destinades a la lluita contra el canvi climàtic des del vessant de l'adaptació.

Plans locals

L'AMB, com a coordinador del nou Pacte Integrat d'Alcaldes pel Clima i l'Energia (PACES) i en el marc del Pla metropolità d'adaptació al canvi climàtic 2015-2020 (PACC), ha elaborat plans locals d'adaptació al canvi climàtic en set municipis metropolitans: Viladecans, el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Sant Just Desvern. 

PLACC Viladecans

PLACC Prat de Llobregat

PLACC Santa Coloma de Gramenet

PLACC Esplugues de Llobregat

PLACC Sant Feliu de Llobregat

PLACC Sant Just Desvern