Preguntes freqüents

Qüestions habituals sobre els títols i tarifes.

Condicions i obligacions d'ús
 • On la puc fer servir?

  Inicialment, a qualsevol mode de transport públic dels 36 municipis de la corona metropolitana de l'AMB, a excepció de la T-16, que entrarà en servei als 18 municipis de la Zona 1. El desplegament de la T-mobilitat a la resta del territori serà progressiu. 

 • Com la puc fer servir?

  Els vehicles i estacions de tota la xarxa estan preparats amb els nous sistemes d'accés sense contacte, juntament amb les màquines validadores que hem utilitzat fins ara i que continuaran funcionant. Només hauràs d'apropar la targeta o el mòbil al panell amb el logotip que simbolitza ‘sense contacte'. Recorda que cal portar sempre un document d'identitat oficial en vigor per demostrar que la targeta de transport et correspon. 

 • Puc deixar-li a algú la meva T-mobilitat?

  No, de moment. Inicialment, tots els títols que es poden utilitzar amb la T-mobilitat són nominals, i això vol dir que estan vinculats a les dades de la persona usuària. 

 • Què passa si m'enxampen amb la T-mobilitat d'una altra persona?

  Utilitzar la targeta d'una altra persona no és un problema, però sí ho és utilitzar un títol d'una altra persona, seria considerat frau d'ús. Si un equip d'inspecció de la xarxa et demana el teu títol i portes el d'una altra persona, t'exposes a ser sancionat amb una percepció mínima i a que el títol sigui bloquejat. Inicialment, la T-mobilitat entrarà amb funcionament amb títols personals, així que utilitzar la targeta d'una alta persona, suposaria estar utilitzant el títol personal d'una altra persona, que seria frau d'ús.

 • Si un mateix usuari té Targeta Rosa i Acompanyant, totes dues fan servir una única trageta física?

  No es podrà fer servir la mateixa targeta física per la targeta rosa i passi d’acompanyant, seran dues targetes diferents, com ja passa actualment.

 • Quins beneficis té la T-metropolitana respecte a l’antic format?

  La T-metropolitana és més resistent. No s’haurà de fabricar cada any noves targetes i et permetrà mantenir els viatges restants de la T4 ( targeta reduïda) en cas de pèrdua o robatori.

 • Quan rebi la T-metropolitana, puc seguir fent servir l’antiga fins que caduqui? 

  No, encara que hi haurà màquines validadores pels suports magnètics, s’haurà de fer servir la nova T-metropolitana.


Subir
Suports

Subir
Títols i tarifes

Subir
T-16

Subir
Funcionament
 • Com puc fer-me la T-mobilitat?

  Si fas servir habitualment la T-usual, la T-jove o les seves versions per a famílies monoparentals i famílies nombroses, i et mous entre els 36 municipis de la zona de tarifa metropolitana, ja pots passar-te a la T-mobilitat. Dona't d'alta al nou sistema, de forma digital o presencial, i tria el teu suport, en forma de Targeta T-mobilitat o d'APP. Si t'has donat d'alta de forma presencial i posteriorment també et registres a la pàgina web, podràs dur a terme molts tràmits de forma digital.


Subir