Washingtònia

Categoria: Vegetació catalogada

Municipis: Badalona

Washingtònia

Palmera que pot arribar a fer 25 metres d'alçària amb la base lleugerament més ampla i una gran cabellera formada per fulles seques, en forma de ventall, a la zona inferior de la capçada. Floreix a la primavera, amb flors blanques i molt petites. De fruits carnosos i de color negre, originàriament s'utilitzava durant els enterraments. Actualment es cultiva com a planta ornamental. Deu el seu nom a George Washington (1732-1799), primer president dels Estats Units d'Amèrica.

Nom científic: Washingtonia filifera
Família: Arecàcies
Alçada: 16,4m aprox.
Edat estimada: 130 anys

Denominació

Castellà: washingtònia filifera
Anglès: california fan palm

Port

Palmera que pot arribar als 25m d'alçària, d'un sol tronc amb petites marques de clivelles rugoses o parcialment cobert per restes foliars.

Escorça

És de color marró vermellós clar i llisa.

Fulles

Estan formades per folíols lineals que es disposen en forma de ventall. Són fulles palmades, de color gris verdós amb filets com de cotó. La base és marró fosca i brillant.

Floració

Durant la primavera. Flors blanques o grogues, en tiges que broten entre les fulles.

Fruit

Són carnosos i de color negre amb forma esfèrica. Fa fins 12,5 cm d'ample, amb petites llavors de color vermell brillant.

Origen i hàbitat

És originària de les àrees subdesèrtiques de Califòrnia i del nord-oest de Mèxic. Li calen estiu calorosos però a l'hivern té una relativa resistència al fred, ja que pot suportar glaçades de curta durada. Es conrea en països de clima temprat. A la península Ibèrica prospera a totes les façanes litorals.

Usos

Com a palmera ornamental en jardins i carrers de ciutats amb les condicions climàtiques adequades pel seu creixement.

Saps què?

Aquesta Washingtònia ha estat intacta durant molts anys, fet que ha ajudat a mantenir el seu aspecte natural fins a l'actualitat, amb totes les fulles seques encara presents. Aquest fet, juntament amb les seves mides i la seva ubicació la fan única. Aquest exemplar va ser declarat d'interès local per l'Ajuntament de Badalona l'any 2009.

Marker
Badalona
Com anar-hi
Transports al voltant de...
Equipaments relacionats