Washingtònia

Volver

Categoría: Vegetación catalogada

Municipios: Badalona

Washingtònia

Palmera que pot arribar a fer 25 metres d'alçària amb la base lleugerament més ampla i una gran cabellera formada per fulles seques, en forma de ventall, a la zona inferior de la capçada. Floreix a la primavera, amb flors blanques i molt petites. De fruits carnosos i de color negre, originàriament s'utilitzava durant els enterraments. Actualment es cultiva com a planta ornamental. Deu el seu nom a George Washington (1732-1799), primer president dels Estats Units d'Amèrica.

Nom científic: Washingtonia filifera
Família: Arecàcies
Alçada: 16,4m aprox.
Edat estimada: 130 anys

Denominació

Castellà: washingtònia filifera
Anglès: california fan palm

Port

Palmera que pot arribar als 25m d'alçària, d'un sol tronc amb petites marques de clivelles rugoses o parcialment cobert per restes foliars.

Escorça

És de color marró vermellós clar i llisa.

Fulles

Estan formades per folíols lineals que es disposen en forma de ventall. Són fulles palmades, de color gris verdós amb filets com de cotó. La base és marró fosca i brillant.

Floració

Durant la primavera. Flors blanques o grogues, en tiges que broten entre les fulles.

Fruit

Són carnosos i de color negre amb forma esfèrica. Fa fins 12,5 cm d'ample, amb petites llavors de color vermell brillant.

Origen i hàbitat

És originària de les àrees subdesèrtiques de Califòrnia i del nord-oest de Mèxic. Li calen estiu calorosos però a l'hivern té una relativa resistència al fred, ja que pot suportar glaçades de curta durada. Es conrea en països de clima temprat. A la península Ibèrica prospera a totes les façanes litorals.

Usos

Com a palmera ornamental en jardins i carrers de ciutats amb les condicions climàtiques adequades pel seu creixement.

Saps què?

Aquesta Washingtònia ha estat intacta durant molts anys, fet que ha ajudat a mantenir el seu aspecte natural fins a l'actualitat, amb totes les fulles seques encara presents. Aquest fet, juntament amb les seves mides i la seva ubicació la fan única. Aquest exemplar va ser declarat d'interès local per l'Ajuntament de Badalona l'any 2009.

Dónde

Marker

Badalona

Cómo ir
Transportes en las inmediaciones de...

Galería de imágenes

Equipamientos relacionados

Prova: $provaURL