Menjadores per a ocells

Menjadora al parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan | Marc Pérez

Menjadores per a ocells

Fitxa tècnica
Temes:
Biodiversitat, Parcs
Estat:
En curs
Tipus / Subtipus:
Projectes de biodiversitat
Data de publicació:
Novembre 2017
Data d'aprovació:
Novembre 2021
Municipi:
Badalona, Badia del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans
Descripció

Durant el període d'hivern arriben a Catalunya molts ocells migratoris que busquen refugi i aliment. Però aquí, durant l'hivern, l'aliment també escasseja a causa de la davallada actual en el nombre d'insectes i invertebrats. A més, durant aquesta època, la majoria de plantes no ofereixen ni fruits ni llavors.
Per tant, la instal·lació de menjadores amb aliment per als ocells durant el període de novembre a març facilita la seva supervivència i és una manera d'incrementar el nombre i la riquesa d'ocells a la zona. És aconsellable utilitzar diferents models de menjadores amb varietat d'aliment en diferents punts del parc. D'aquesta manera totes les espècies d'ocells podran tenir l'oportunitat de menjar, ja que hi ha ocells que són dominants sobre d'altres.
La localització de les menjadores ha de ser determinada per un tècnic i ha de tenir accés fàcil perquè es puguin carregar periòdicament d'aliment.
És molt aconsellable implicar el món associatiu i educatiu en el pojecte, per a l'aportació periòdica d'aliment. 

Objectius

  • Afavorir la supervivència dels ocells durant l'hivern.
  • Implementar una acció que afavoreixi i millori l'hàbitat per als ocells.
  • Fomentar la diversitat i riquesa ornitològiques.
  • Disposar d'un mecanisme que resulta molt atractiu per a la difusió i sensibilització ambiental dels visitants de la zona.
  • Implicar el món associatiu i educatiu en la gestió de les menjadores i en l'observació dels ocells.

Com anar-hi
Transports al voltant de...

Actuacions realitzades

Publicacions relacionades
Equipaments relacionats
Prova: $provaURL