BLUEfasma

Tornar
Baixell de pesca petit

Potenciar la capacitat d'innovació de les pimes, xarxes i clústers marítims a les illes mediterrànies i zones costaneres, per donar suport al creixement de l'economia circular blava en la pesca i l'aqüicultura.

Fitxa tècnica

Socis:
Líder: University of Patras, GR

Socis: Region of Crete, GR
Dynamic Vision, GR
Pôle Mer Méditerranée, FR
Maritime Cluster of Balearic Islands, ES
MedCities, ES
Taormina Etna Consortium, IT
IMC Foundation- International Marine Centre, IT
Larnaca-Famagusta District Development Agency (ANETEL), CY
Dubrovnik Neretva Regional Development Agency (DUNEA), HR
IrRADIARE, PT
Chamber of Economy of Montenegro, ME
Malta Marittima Agency, MT

Associat: AMB, ES
Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Desenvolupament socioeconòmic, Empreses i pimes, Sostenibilitat ambiental
Pressupost:
2,389,847.25 €
Finançament:
  • Pressupost AMB: sense pressupost (AMB com a associat)

    Pressupost AMB: sense pressupost (AMB com a associat)

Descripció

BLUEfasma és un projecte Interreg Mediterranean liderat per la Universitat de Patras en el qual també participen 12 socis europeus més de la regió Mediterrània i Portugal.

El projecte se centra en el repte transnacional de l'esgotament de recursos naturals, específicament en el sector de la pesca i l'aqüicultura al Mediterrani, on els nivells d'innovació en economia circular han estat històricament per darrere d'altres regions europees. En aquest sentit, BLUEfasma busca incrementar la capacitat innovadora de les pimes, xarxes i clústers marítims, actors privats i altres actors clau al Mediterrani per tal de promoure un creixement blau sostenible a la regió.

Per assolir els seus objectius, BLUEfasma facilitarà la transferència de bones pràctiques, eines i mètodes ja utilitzats a través de la seva plataforma electrònica, oferirà suport financer per potenciar inversions en R+I sobre economia circular i promourà l'intercanvi de coneixements i la cooperació internacional entre entitats sòcies. 

La xarxa MedCities liderarà les activitats de capitalització del projecte. Per a l'AMB, com a associat, aquest projecte serà una eina útil per millorar la simbiosi industrial i l'economia circular amb un enfocament d'economia blava a la metròpolis de Barcelona.

Estat:
Iniciat

Timeline del projecte

Prova: $provaURL