Pla d'internacionalització 2021-2025

| Tema: Cooperació internacional, Relacions internacionals

Es presenta l'estratègia internacional de l'AMB

Dimarts 14 de desembre s'ha presentat el primer Pla d'internacionalització de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 2021-2025 després de ser aprovat per unanimitat pel Consell Metropolità el passat 27 de juliol del 2021. El Pla marca l'estratègia internacional de la institució per als pròxims 5 anys en línia amb el mandat del Pla d'actuació metropolità 2019-2023.

Aquest pla és un dels primers plans d'internacionalització elaborats per una entitat metropolitana a escala internacional i té la voluntat d'establir l'estratègia internacional per al conjunt de la institució, promoure la dimensió metropolitana en les diferents agendes europees i internacionals, impulsar la captació de finançament per a projectes estratègics i facilitar la cooperació, la innovació i la transferència de coneixement.

La seva elaboració es va iniciar l'any 2020 a través d'un procés participatiu en el qual s'ha comptat amb les aportacions de diferents actors metropolitans: ajuntaments, principals actors econòmics i socials del territori i altres socis estratègics de l'AMB.

A l'acte hi van assistir més d'una trentena de personalitats que representen diferents entitats públiques i privades del territori metropolità. El Pla va ser presentat pel vicepresident de l'Àrea de Relacions Internacionals i de Cooperació, Ernest Maragall i Mira, i pel cap del Servei de Relacions Internacionals de l'AMB, Xavier Tiana i Casablancas. La presentació també va comptar amb la presència de Ramon Gras Alomà, de la consultora Aretian (Boston, EUA) el qual va presentar la seva recerca sobre la ciència de les ciutats al servei de la innovació urbana.

Documents relacionats
Publicacions relacionades
  • decorativa
    Tema:
    Relacions internacionals
    Tipus:
    Divulgatiu
    Públic:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Plans i programes
    Suport:
    Electrònic
On
Marker
Seu de l'AMB