Normes Urbanístiques del Pla General Metropolità

Tornar
  • Article
    Mercats municipals de la Plana i Can Vidalet

Mercats municipals de la Plana i Can Vidalet


Modificació puntual del Pla General Metropolità dels sectors on s'ubiquen els mercats municipals de la Plana i Can Vidalet, al terme municipal d'Esplugues de Llobregat.

Aprovada definitivament pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques el 30 d'octubre de 2007 (DOGC núm. 5057 de 28/01/2008).

NORMATIVA URBANÍSTICA DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ DELS SECTORS ON S'UBIQUEN ELS MERCATS MUNICIPALS DE LA PLANA I CAN VIDALET, D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT.

Art. 1. Definició

1. Es qualifica de 10hj/7a el sòl ocupat pels mercats de la Plana i can Vidalet del municipi d'Esplugues de Llobregat, que es destina a la reforma integral dels mercats (tant física com de gestió), així com a la construcció de l'habitatge protegit en règim de lloguer. La gestió de l'execució del conjunt del mercat i de l'habitatge es farà per l'Ajuntament mitjançant qualsevol forma admesa al règim local, inclusió feta del contracte de concessió d'obra pública.

2. La nova qualificació 10hj/7a s'integra com a un ús dotacional dins el concepte de sistemes del Pla general metropolità, amb el règim propi definit en terrenys de domini públic.

3. Els sòls que s'afecten a aquest destí són els que consten a les fitxes urbanístiques d'aquesta Modificació del Pla general metropolità. Aquestes fitxes tenen caràcter normatiu. Incorporen les qualificacions proposades, les condicions d'ordenació i les de desenvolupament i gestió de l'àmbit d'actuació.

Art. 2. Destí de les dotacions d'habitatges per a joves/gent gran

1. Els sòls qualificats de dotació d'habitatges per a joves/gent gran es destinaran a la construcció d'habitatges en les condicions establertes en aquesta Modificació. Els usos dotacionals definits a l'article 212 de les Normes urbanístiques del Pla general metropolità, compatibles amb l'habitatge, s'admeten com a ús no principal.
Quan es doni aquesta condició, l'ús no principal no superarà el 30% de la superfície total, mantenint-se com a mínim un 70% de la mateixa per a l'ús d'habitatge de lloguer protegit.

2. En planta baixa s'admeten els equipaments comunitaris i dotacions. Els serveis complementaris de l'habitatge (bugaderia, sales comunes i activitats, etc.) podran situar-se tant a les plantes baixes com a les plantes pis.

3. La mutació del destí de sòl, clau 10hj/7a, a un altre ús dotacional dels previstos a l'article 212 de les Normes urbanístiques requerirà la seva nova afectació a equipament comunitari, clau 7b, mitjançant un Pla especial.

4. Els usos complementaris i dotacionals, admesos en el règim d'usos previst, en tant que complementaris, resten subjectes al mateix règim de concessions d'obra pública.

Art. 3. Condicions d'edificació

1. Són les definides a les fitxes urbanístiques 1 i 2 que s'indiquen a continuació.

Fitxa urbanística 1.

Dades generals de l'emplaçament

Situació Carrer de la Mercè, avinguda del Torrent i carrer Maladeta
Propietat Ajuntament d'Esplugues de Llobregat
Superficie de la finca 4.510,82 m

Planejament vigent

Figura urbanística Pla general metropolità
Qualificació urbanística/
Clau/Superficie
Equipament comunitari i dotacions actuals 1/clau 7a/2.472,48 m2
Xarxa viaria bàsica (clau 5) 312,03 m2
Desenvolupament de les Previsions en clau 7a/ Titularitat i gestió/
Condicions de l'edificació
Articles 215 a 217 de les Normes urbanístiques

Modificació puntual del Pla general metropolità

Figura urbanística Modificació del Pla general metropolità
Qualificació urbanística/
Clau/Superficie
Equipament dotacional/10hj/7a/2.472,48 m2
Xarxa viaria bàsica/clau 5/2.038,34 m2
Superficie parcel•la neta 2.472,48 m2

Condicions de l'edificació

Tipus d'ordenació Segons volumetria específica
Perímetre regulador sobre i sota rasant Grafiat a l'esquema 3 de la fitxa i al plànol V.2
Ocupació màxima sobre rasant 100%    2.472,48 m2
Ocupació màxima sota rasant 100%    2.472,48 m2
Edificabilitat màxima .            9.203,92 m2
Edificabilitat mínima dotació mercat .            2.500,00 m2
Cota de referència planta baixa La planta baixa serà aquella situada per sobre de la planta soterrani i la seva cota de referència vindrà determinada per l'aplicació de l'article 226.2 de les Normes urbanístiques, que s'especifica als plànols V.2 i V.3
Independentment de la nomenclatura utilitzada per a les plantes, computarà a l'efecte d'edificabilitat sobre rasant la superfície de planta o porcions de planta que no tinguin consideració de soterrani, d'acord amb el que disposa l'article 226.2 de les Normes urbanístiques. No obstant, els cossos destinats a installacions i serveis situats sobre les cobertes, no computaran a l'efecte de edificabilitat, sempre que no superin el 30% de la superfície de la coberta ocupada, i la seva alçada sigui menor de 3 m.
Els elements volats es contemplen dins del perímetre regulador marcat al plànol P.3, i computaran a l'efecte de la edificabilitat total. Els no contemplats dins del perímetre es regulen d'acord amb els articles 229 a 231 de les Normes urbanístiques.
Aquella planta que per raó del pendent del terreny tingui el seu sostre situat a més d'un metre respecte del terreny existent podrà tenir consideració de planta soterrani a tots els efectes si el seu ús és exclusivament d'aparcament
Alçada regulador màxima/
Nombre màx. plantes
27,50 m en PB+7PP/Alçada lliure mínima entre plantes 3,05 m/Alçada màxima de la planta baixa 6,15 m
Altells a planta baixa S'admeten altells a planta baixa per a ús diferent del d'habitatge, essent la seva superfície computable a l'efecte d'edificabilitat

Usos admissibles:

- Habitatge.
- Usos complementaris d'habitatge (bugaderia, sales comunes, trasters, etc).

Seran compatibles els usos dotacionals establerts a l'article 212 de les Normes urbanístiques sempre que no superin el 20% de l'edificabilitat total.
A la planta soterrani no es permet l'ús d'habitatge ni d'ubicació d'habitacions d'ús residencial i sanitari. El soterrani per sota del primer només podrà destinar-se a aparcament, càmeres cuirassades i similars. No obstant podran autoritzar-se altres usos, diferents del d'habitatge i residencial, si es dota el local de mesures que cobreixin els riscos d'incendi, explosió i d'altres i el desallotjament, amb seguretat, de les persones en aquest esdeveniment.

- Comercial, sempre d'acord amb la Llei d'equipaments comercials i el Pla territorial sectorial d'equipaments comercials, i en el seu defecte amb la normativa sectorial vigent.

Totes les zones de càrrega i descàrrega de subministrament implícites a l'ús comercial hauran de realitzar-se en l'interior de la planta soterrani, no admetent-se, en cap cas, que puguin produir-se en superfície (ni en carrer, ni en espai públic).
Serà obligatòria l'execució de plantes soterrani destinades a l'ús d'aparcament amb el nombre de places que calgui garantir.

Nombre mínim de places d'aparcament 1 plaça per habitatge i les establertes a l'article 298 per a d'altres usos
Nombre màxim d'habitatges 100 ud

Fitxa urbanística 2.

Dades generals de l'emplaçament

Situació Carretera de Cornellà, carrer del Carme i carrer de Quintana. Esplugues de Llobregat
Propietat Ajuntament d'Esplugues de Llobregat
Superficie de la finca 2.164,30 m2

Planejament vigent

Figura urbanística Pla general metropolità
Qualificació urbanística/
Clau/Superficie
Equipament comunitari i dotacions actuals
Clau 7a/1.721,77 m2
Xarxa viaria bàsica 5/442,43 m2
Desenvolupament de les Previsions en clau 7a/ Titularitat i gestió/
Condicions de l'edificació
Articles 215 a 217 de les Normes urbanístiques

Modificació puntual del Pla general metropolità

Figura urbanística Modificació del Pla general metropolità
Qualificació urbanística/
Clau/Superficie
Equipament dotacional/10hj/7a/1.577,56 m2
Xarxa viària bàsica 5/586,74 m2
Superficie parcel•la neta 2.164,30 m2

Condicions de l'edificació

Tipus d'ordenació Segons volumetria específica
Perímetre regulador sobre i sota rasant Grafiat a l'esquema 3 de la fitxa i al plànol P.2
Ocupació màxima sobre rasant 100,00%    1.577,56 m2
Ocupació màxima sota rasant 140,50%    2.216,86 m2
Edificabilitat màxima .                 6.806,93 m2
Edificabilitat mínima dotació mercat .                 2.000,00 m2
Cota de referència planta baixa

La planta baixa serà aquella situada per sobre de la planta soterrani i la seva cota de referència vindrà determinada per l'aplicació de l'article 226.2 de les Normes urbanístiques que s'especifica als plànols P.2 i P.3 Independentment de la nomenclatura utilitzada per a les plantes, computarà a l'efecte d'edificabilitat sobre rasant la superfície de planta o porcions de planta que no tinguin consideració de soterrani, d'acord amb el que disposa l'article 226.2 de les Normes urbanístiques. No obstant, els cossos destinats a installacions i serveis situats sobre les cobertes no computaran a l'efecte d'edificabilitat, sempre que no superin el 30% de la coberta ocupada, i la seva alçada sigui menor de 3 m
Els elements volats es contemplen dins del perímetre regulador marcat al plànol P.3, i computaran a l'efecte de l'edificabilitat total. Els no contemplats dins del perímetre es regulen d'acord amb els articles 229 a 231 de les Normes urbanístiques Aquella planta que per raó del pendent del terreny tingui el seu sostre situat a més d'un metre respecte del terreny existent podrà tenir consideració de planta soterrani a tots els efectes si el seu ús és exclusivament d'aparcament

Alçada regulador màxima/
Nombre màx. plantes
34,00 m en PB+9PP/Alçada lliure mínima entre plantes 3,05 m/Alçada màxima de la planta baixa 6,55 m
Altells a planta baixa S'admeten altells a planta baixa per a ús diferent del d'habitatge essent la seva superfície computable a l'efecte d'edificabilitat

Usos admissibles:

- Habitatge.
- Usos complementaris d'habitatge (bugaderia, sales comunes, trasters, etc).

Seran compatibles els usos dotacionals establerts a l'article 212 de les Normes urbanístiques sempre que no superin el 20% de l'edificabilitat total.
A la planta soterrani no es permet l'ús d'habitatge ni d'ubicació d'habitacions d'ús residencial i sanitari. El soterrani per sota del primer només podrà destinar-se a aparcament, càmeres cuirassades i similars. No obstant podran autoritzar-se altres usos, diferents del d'habitatge i residencial, si es dota el local de mesures que cobreixin els riscos d'incendi, explosió i d'altres i el desallotjament, amb seguretat, de les persones en aquest esdeveniment.

- Comercial, sempre d'acord amb la Llei d'equipaments comercials i el Pla territorial sectorial d'equipaments comercials, i en el seu defecte amb la normativa sectorial vigent.

Totes les zones de càrrega i descàrrega de subministrament implícites a l'ús comercial hauran de realitzar-se en l'interior de la planta soterrani, no admetent-se, en cap cas, que puguin produir-se en superfície (ni en carrer, ni en espai públic).
Serà obligatòria l'execució de plantes soterrani destinades a l'ús d'aparcament amb el nombre de places que calgui garantir.

Nombre mínim de places d'aparcament 1 plaça per habitatge i les establertes a l'article 298 per a d'altres usos
Nombre màxim d'habitatges 70 ud

2. La modificació de les condicions d'edificació definides en la fitxa normativa requerirà la tramitació, en el seu cas, d'un Pla especial.

3. Per a tot allò no regulat expressament en aquesta Normativa regeixen les disposicions de les Normes urbanístiques per al tipus d'ordenació subjecta a volumetria específica.

4. Els edificis d'habitatges per a joves/gent gran hauran de complir les condicions mínimes d'habitabilitat del Decret 259/2003, de 31 d'octubre, la Normativa urbanística metropolitana, d'aplicació simultània, i tota normativa d'aplicació.

5. Les reformes del mercat hauran de complir escrupolosament tota la normativa municipal i metropolitana sobre qüestions mediambientals.

Art. 4. Desenvolupament i gestió dels sòls clau 10hj

1. Els habitatges es promouran en règim de lloguer i en les condicions que permetin acollir-se a les mesures de finançament d'actuacions protegides en matèria d'habitatge establertes en la legislació vigent o les que en el seu cas les desenvolupin o substitueixin.

2. La construcció dels habitatges i els mercats així com la seva gestió, podrà realitzar-se per l'Ajuntament directament, amb conveni amb una altra administració o bé amb participació de la iniciativa privada, mitjançant l'atorgament d'una concessió d'obra pública.

  • Municipis
    $introTextMod