Curs d'identificació de papallones

| Tema: Biodiversitat, Parcs

Al voltant de 50 persones van participar en dues sessions simultànies

Imatge dels assitents al curs

El passat dissabte 18 de maig van tenir lloc dues sessions simultànies de formació que presentaven els projecte "Estudi de la biodiversitat dels parcs i platges metropolitans. El cas de les papallones diürnes". Hi van assistir al voltant de 50 persones als parcs de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat i al de Can Solei i de Ca l'Arnús de Badalona.

El contingut de les jornades es va presentar en dos blocs. Al primer, representants de l'equip tècnic de l'AMB i del CREAF van explicar l'àmbit, els objectius i la metodologia del mBMS, una metodologia de seguiment de papallones estandarditzada. Al segon, els col·laboradors especialitzats en la identificació de papallones van presentar les espècies de papallones més habituals del nostre entorn metropolità.

Impulsat per l'AMB, el projecte compta amb la col·laboració d'altres entitats de referència com el CREAF i l'IERMB. L'objectiu principal és conèixer la biodiversitat de 6 parcs i 2 platges i avaluar la gestió que l'AMB, en coordinació amb els ajuntaments implicats, fa sobre els prats secs mediterranis dels parcs i sobre les zones dunars de les platges, utilitzant en ambdós casos el seguiment de papallones diürnes com a espècies bioindicadores. Aquests espais verds tenen un alt valor social i ambiental perquè són zones fronteres entre les ciutats i els grans espais naturals del conjunt de la infraestructura verda metropolitana.

Tot i que aquest projecte de ciència ciutadana ja ha començat, qualsevol persona interessada pot consultar tota la informació i apuntar-se com a voluntari a la web de l'Observatori Metropolità de Papallones

Aquest projecte està emmarcat dins el Pla de millora de la biodiversitat que l'AMB està implantant als parcs i platges metropolitans. Es tracta d'un recull de solucions basades en la natura que pretenen respectar i incrementar la biodiversitat de l'espai públic.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
Publicacions relacionades
  • Pla de millora de la biodiversitat
    Tema:
    Biodiversitat
    Tipus:
    Tècnic
    Públic:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Plans i programes
    Suport:
    Electrònic
Projectes relacionats
  • Municipi:
    Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans
    Temes:
    Biodiversitat, Parcs, Platges
    Estat:
    En curs
On
Marker
Parc de la Muntanyeta Carrer Mare de Déu del Pilar, 08830, Sant Boi de Llobregat
Marker
Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús Av. Navarra, 205I, 08911, Badalona