L'AMBici arriba a Castelldefels

| Tema: Bicicleta

El servei, creat per l'AMB, es posarà en marxa al municipi a l'abril, amb 13 estacions i 143 bicicletes elèctriques

Presentació

L'AMBici, el servei de bicicleta compartida metropolitana titularitat de l'AMB i gestionat per TMB, ja s'està instal·lant a Castelldefels i es posarà en marxa a l'abril, amb 13 estacions i 143 bicicletes elèctriques. El sistema, que arribarà a un total de 15 poblacions, suposa un nou impuls per potenciar i facilitar opcions de mobilitat sostenible a la metròpolis de Barcelona.

A tot el Baix Llobregat, hi haurà 120 estacions i més de 1.300 bicicletes. El servei compta amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea- Next Generation EU.

"L'arribada a Castelldefels de l'AMBici, el nou servei de bici metropolitana compartida, suposa una nova alternativa de mobilitat sostenible i saludable, amb bicis 100 % elèctriques, que ha vingut per quedar-se i que també està arribant a d'altres poblacions del Baix Llobregat i el Barcelonès nord. Especialment, facilitarà moure's pel municipi i accedir a punts estratègics de Castelldefels, com són l'estació de Rodalies, la plaça de l'Ajuntament i la platja, i permetrà desplaçar-se també als municipis veïns", exposa Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB.

Per la seva banda, María Miranda, alcaldessa de Castelldefels, explica que "l'objectiu d'aquest nou servei és ampliar l'oferta de transport públic amb aquest mode sostenible de mobilitat, més econòmic, i social i ambientalment sostenible. Perquè aquest nou servei funcioni s'ha de garantir la seguretat en els desplaçaments, raó per la qual s'està treballant en crear itineraris segurs com el nou carril bici de l'Av. Constitució/C-245 que ja connecta amb Gavà, Viladecans i Sant Boi o la passera que tindrem al pont de l'Av. Pineda per acabar de connectar de manera sostenible el centre de la ciutat amb la platja per l'Av. Pineda. Estic segura que aquest nou servei serà de gran utilitat per la ciutadania de Castelldefels".

El servei es va activar el 30 de gener en sis municipis metropolitans. Ara comença la segona fase de desplegament per instal·lar les estacions i posar en marxa el servei als nou municipis restants on està previst incorporar-lo. Durant el mes d'abril, el servei arribarà a dos municipis del Barcelonès nord (Santa Coloma de Gramenet i Badalona) i a quatre municipis més del Baix Llobregat (Viladecans, Molins de Rei, Gavà i Castelldefels). Abans de l'estiu, es preveu que arribi a la resta de municipis (l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Adrià de Besòs).

Un cop desplegat del tot, es posaran a disposició dels ciutadans 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions de 15 municipis: l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

Tarifa del servei AMBici
Durant el 2023, l'AMB farà una tarifa promocional de 25 € l'any per abonament, que permetrà 30 minuts d'ús gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts gratuïts, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

A partir de l'any 2024, l'abonament tindrà un cost de 40 € l'any, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. Després dels 30 minuts inicials, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

Abonament metropolità (AMBici + Bicing) i estacions de transferència
Els ciutadans ja poden adquirir, des de l'1 de març, l'abonament metropolità, que facilita l'ús conjunt del servei AMBici i del Bicing i que estableix unes condicions preferents per als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes.

L'AMB i TMB també han activat des de fa uns dies la primera estació de transferència, que facilita la connexió entre l'AMBici i el Bicing. Es tracta de l'estació de Zona Universitària - Diagonal (John Maynard Keynes, 25), al davant de la Facultat d'Econòmiques de la UB, que ja està en funcionament. L'AMB recorda que, en total, hi haurà set estacions de transferència quan finalitzi la segona fase de desplegament.

Balanç dels dos mesos des de la posada en funcionament
L'AMBici ja ha superat els 2.700 usuaris i ha sobrepassat els 1.850 desplaçaments diaris només dos mesos després que es posés en marxa. A banda, més de 7.500 persones s'han descarregat l'app, disponible per a Android i iOS. Aquestes primeres dades també corroboren l'èxit d'integració de l'AMBici amb el sistema de transport públic metropolità. De les deu estacions d'AMBici més utilitzades durant aquests primers dos mesos, sis corresponen a intercanviadors de transport públic.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Passeig Marítim, Castelldefels