L'AMB reclama a la Generalitat un augment de la inversió al Parc de Collserola

| Tema:

Assemblea general del Consorci del Parc Natural

Collserola

Els màxims representants de l'AMB al Consorci del Parc Natural de Collserola, Ada Colau i Xavi Paz, han demanat al Govern de Catalunya més compromís econòmic amb el parc natural metropolità. Colau, presidenta de l'AMB i del Consorci, i Paz, vicepresident del Consorci, han fet aquesta reclamació en l'assemblea general anual del Consorci de Collserola, celebrada avui, dijous, 9 de març. 

L'AMB i la Diputació de Barcelona aporten conjuntament el 84 % dels ingressos pressupostats del Consorci del Parc Natural de Collserola. Enguany, l'AMB hi contribueix amb 2.695.100 euros (42 % dels ingressos totals) i la Diputació de Barcelona, amb 2.695.000 euros (42 %). L'aportació dels ajuntaments integrats en el Consorci suma 586.500 euros (9 %). La contribució de la Generalitat es queda en 200.200 euros (3 %). 
 

Administració consorciadaAportació econòmica 2023% pressupost ingressos Consorci 2023 
AMB2.695.100 € 42 %
Diputació de Barcelona2.695.100 € 42 %
Ajuntaments de Barcelona, Molins de Rei, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès 586.500 €
(Ajuntament de Barcelona 402.000 €)
9 %
Generalitat de Catalunya200.200 €3 %
Altres ingressos256.500 €4 %


La presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona ha afirmat que "el pressupost del Consorci del Parc Natural de Collserola no ha crescut prou per estar a l'alçada dels requeriments, necessitats i reptes d'aquest espai natural metropolità". "En el proper mandat caldrà que totes les administracions implicades, i especialment la Generalitat de Catalunya, fem un esforç per tal d'incrementar les actuacions necessàries, tant si és per mitjà de les partides que gestiona directament el Consorci com amb programes d'inversió directa de les entitats que en formem part", ha afegit Colau.

El vicepresident del Consorci i alcalde de Molins de Rei també ha reclamat a la Generalitat més esforç financer a Collserola. "És una demanda acumulada des de fa anys i era compromís del Govern de Catalunya des de la seva entrada al Consorci, el 2010, quan Collserola es va declarar Parc Natural", ha dit Paz a l'assemblea general. I ha recordat que en els darrers mesos la majoria dels ajuntaments del Consorci han aprovat mocions que reivindiquen més suport econòmic de la Generalitat.

Colau i Paz han destacat la importància de l'aprovació en aquest mandat metropolità del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat). L'objectiu principal del PEPNat és garantir la màxima protecció i conservació del parc natural davant d'amenaces existents i futures. El Pla possibilitarà un augment dels espais lliures de més de 700 hectàrees i la implementació d'una nova estratègia per a l'ús públic. 

Durant l'assemblea també s'ha posat en relleu l'absència d'incendis significatius al llarg del darrer any i el fet que cal seguir treballant per mantenir la seguretat. En aquest sentit, cal assegurar-se que les inversions compromeses en prevenció d'incendis per la Generalitat segueixen executant-se i aconsegueixen un canvi qualitatiu per al pròxim estiu.

Documents relacionats