L'AMB i Castelldefels presenten les novetats i millores del servei de bus urbà del municipi

| Tema: Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

Posen en marxa la nova línia de bus urbà CF2 i milloren la línia CF1

Castelldefels acte 3 febrer 2023

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Castelldefels han presentat avui divendres, 3 de febrer, les novetats i millores del servei urbà del municipi, gestionat per l'AMB i integrat dins del servei de Bus Metropolità. Aquestes, entraran en funcionament a partir del dilluns 6 de febrer del 2023. L'acte ha comptat amb l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, i el director de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Joan Maria Bigas.

Per una banda, es posa en marxa la nova línia de bus urbà CF2 entre el barri de Vista Alegre i les Botigues de Sitges, amb una freqüència de pas de 20 minuts tots els dies de l'any. Aquesta línia, que anirà incorporant progressivament vehicles 100 % elèctrics, permetrà les següents millores:

  • Connexió més directa entre Vista Alegre, el Centre i el Litoral
  • Connexió més directa des de Castelldefels fins a les Botigues de Sitges i el port Ginesta
  • Millorar la connexió entre el Pg. Marítim i el Centre ( juntament amb la línia L96)
  • Més cobertura al front marítim amb servei diürn també entre els ponts de Bellamar i el Poal
  • Al barri de Montmar, dues línies d'autobús i més connexions: CF1 + CF2
  • La connexió del front marítim amb el centre de Castelldefels, que queda cobert per la línia CF2 (per Pg. Marítim i les Botigues) i per la línia L96 per la Pineda (a la nit per la línia N16).
  • Reducció del trànsit al Pg. Pitort

D'altra banda, l'AMB i l'Ajuntament de Castelldefels també han millorat la línia de bus urbà CF1. Se n'ha modificat el recorregut i, a partir del dilluns 6 de febrer, cobrirà noves zones del municipi, com és el centre comercial l'Ànec Blau, l'Av. Manuel Girona i la Ctra. de la Sentiu. També s'ha millorat la freqüència de pas dels caps de setmana i dels dies festius. Aquests dies, circularà cada 45 minuts.

Finalment, amb la creació de la CF2, l'AMB també ha modificat el recorregut de la línia L95 de Bus Metropolità, que connecta Castelldefels amb Barcelona. A partir del dilluns, la terminal de línia estarà a la zona de Muntanyeta (Av. Lluís Companys). El recorregut entre el nucli de Castelldefels i el Poal queda cobert i substituït per la línia CF2 i la connexió amb Barcelona per la línia L94. La connexió entre el nucli i el Pg. Marítim queda igualment coberta per la línia L96 i la nova CF2.

Enllaços relacionats