• | Tema: Comerç

  Primera jornada virtual per explicar l'impacte i el desenvolupament de la futura llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

  Les APEU són una eina per dinamitzar àrees de concentració econòmica com les comercials, industrials o de serveis. L'objectiu de la futura llei és assentar les bases d'un nou model de gestió basat en la col•laboració publicoprivada

 • L'AMB ha portat a terme la retirada de vegetació invasora dels sistemes dunars del litoral metropolità sud

  Aquesta actuació forma part de la gestió integral de les platges i s'inclou dins del Pla de millora de la biodiversitat
  S'han retirat gairebé 2.400 kg d'espècies als sistemes dunars de les platges del delta del Llobregat

 • Les obres de transformació de la C-245 entre Cornellà de Llobregat i Castelldefels, en marxa

  El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, els alcaldes i alcaldesses de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Gavà i Castelldefels, i el regidor de Planificació de Territorial de Viladecans han visitat avui les obres en execució per a la millora de la integració urbana de la C-245, que inclou la construcció d'un carril bus i una via pedalable. Aquesta actuació, impulsada per la Generalitat, l'AMB i els cinc ajuntaments metropolitans, reconvertirà la carretera comarcal C-245 en un espai urbà i metropolità. Les obres tenen un pressupost d'adjudicació de prop de 32 MEUR

 • | Tema: AMB - Institucional, Ecologia, Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

  L'AMB fa balanç de la ZBE Rondes de Barcelona un mes després de reactivar-la i entrar en vigor les sancions

  38.893 usuaris amb vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT s'han inscrit al Registre metropolità, creat i gestionat per l'AMB, per poder tramitar autoritzacions de circulació.
  Només al setembre de 2020, coincidint amb l'activació del règim sancionador, s'han fet 10.000 registres, la xifra mensual més elevada fins avui.
  L'AMB recorda que els vehicles que necessitin accedir i circular puntualment dins de la ZBE Rondes BCN durant la franja de restricció poden obtenir fins a 10 autoritzacions diàries l'any.
  De mitjana, cada dia es demanen 180 autoritzacions diàries, moltes de les quals són per circular els divendres o els dies anteriors a festius.
  L'AMB ha atès més de 34.300 consultes sobre la ZBE Rondes BCN, entre formulari web, atenció telefònica i presencialment a l'OAC de la Zona Franca.

 • | Tema: Aigua

  L'AMB està reparant la incidència detectada al desguàs de l'EDAR del Besòs

  El passat 12 d'octubre, l'AMB va detectar per mitjà de l'empresa operadora Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l'Aigua, un problema en el sistema de desguàs que evacua l'aigua depurada de l'EDAR del Besòs, per mitjà d'una conducció submarina (emissari submarí) fins a abocar-la de nou al medi, a uns 2,9 km de la costa.

 • La metròpolis de Barcelona serà la Ciutat Europea del Bosc 2022

  El European Forest Institute ha concedit a Barcelona l'organització de la conferència anual del 2022 i el reconeixement internacional. Barcelona competia amb Madrid, Sòria i Navi Sad (Sèrbia), que organitzarà l'esdeveniment el 2023. La decisió es va prendre ahir en assemblea, durant la Junta anual de l'EFI que es va dur a terme a Bonn i que ja té més de 130 organitzacions membres de 40 països.

 • | Tema: Desenvolupament socioeconòmic

  L'AMB posa en coneixement dels municipis les polítiques d'ús del temps, un element clau per millorar el benestar de les persones

  La Junta de Govern ha aprovat un conveni per impulsar polítiques públiques que afavoreixin un ús del temps més igualitari i saludable. També hi ha prevista una jornada el 3 de novembre adreçada a càrrecs polítics i personal tècnic dels municipis metropolitans on es compartiran bones pràctiques de conciliació. La Time Use Week 2020, que se celebrarà del 23 al 27 de novembre i comptarà amb la col·laboració de l'AMB, pretén construir un discurs global sobre les polítiques d'ús del temps i fer que Catalunya, amb Barcelona i els municipis de l'àrea metropolitana, sigui un punt de trobada mundial

 • | Tema: Rondes

  Actuacions de pavimentació a la ronda Litoral els dies 11 i 12 d'octubre

  Amb caràcter general, l'AMB renova l'asfalt de les rondes periòdicament, un cop esgota la vida útil. La substitució del paviment millora la seguretat viària i redueix el soroll dels vehicles. L'actuació comportarà talls de circulació entre les 15.00 h del diumenge 11 i les 12.00 h del dilluns 12

 • | Tema: Aigua

  L'AMB aprova definitivament la inversió de 7,4 milions d'euros per disminuir els episodis de pudors a l'EDAR del Besòs

  La depuradora comptarà amb un nou sistema amb una tecnologia capaç de neutralitzar l'olor d'una varietat més gran de compostos, de manera que es reduirà l'impacte ambiental d'aquesta instal·lació estratègica. Aquesta inversió busca mantenir la qualitat en un servei bàsic com la depuració d'aigües, alhora que es redueixen les molèsties sobre la població.