Barcelona Energia impulsa la instal·lació de plaques fotovoltaiques en habitatges amb els fons Next Generation

| Tema: Energia

El servei de fotovoltaiques claus en mà de Barcelona Energia inclou des de l'estudi previ, la instal·lació i la posada en marxa fins a la tramitació per accedir a les subvencions municipals, estatals i els esperats fons Next Generation

La bonificació de l'IBI, la reducció de l'IVA i les subvencions de l'ICAEN actuals propulsen la rendibilitat de les instal·lacions

Durant el darrer any el preu de l'electricitat s'ha incrementat al voltant d'un 300 % i l'autoconsum s'ha posicionat com una de les solucions, ja que una família pot generar un estalvi energètic del 35 % anual

Barcelona Energia (BE), l'operador elèctric metropolità, continua impulsant la instal·lació de plaques fotovoltaiques entre la població a través del servei d'autoconsum claus en mà.

La comercialitzadora pública, participada per l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB, s'encarrega de dur a terme tot el procés d'instal·lació de plaques fotovoltaiques per als usuaris de Barcelona i la seva àrea metropolitana que així ho desitgin: des de l'estudi previ fins a la instal·lació, la legalització i la posada en marxa de les plaques, així com la tramitació per accedir a totes les subvencions disponibles en cada cas.

Des de l'inici d'aquest servei el juliol de l'any passat, Barcelona Energia ha incrementat per 10 les consultes per elaborar un estudi previ, aprofitant el moment actual, en què la instal·lació de plaques fotovoltaiques és la solució a curt termini per pal·liar els efectes del preu de l'electricitat, que ha augmentat més d'un 300 %. Així doncs, gràcies a aquesta tecnologia, un usuari que aposti per l'autoconsum pot arribar generar un estalvi energètic del 35 % anual.

Per a Iu Gallart, director de BE, "l'objectiu de Barcelona Energia és treballar per a què els nostres usuaris i usuàries apostin per l'autoconsum i considerem que ara és el moment idoni, no només per l'estalvi econòmic que genera en la factura de la llum, sinó també per les facilitats econòmiques disponibles". En aquesta línia, Gallart afegeix: "des de la comercialitzadora disposem d'un molt bon servei de finançament i, si ho sumem a les subvencions disponibles, com la bonificació de l'IBI i la reducció de l'IVA, així com els ajuts de l'ICAEN (fons Next Generation) ens trobem davant d'una gran oportunitat per instal·lar plaques per a l'autoconsum. Per aquest motiu, des de la companyia intentem oferir totes les facilitats possibles, amb l'objectiu que aquestes ajudes es converteixin en un estalvi addicional directe per als usuaris de Barcelona Energia".

Els incentius econòmics actuals poden cobrir gran part del cost de les plaques fotovoltaiques

El servei d'autoconsum claus en mà està disponible per a tots els residents a l'àrea metropolitana de Barcelona. A més, Barcelona Energia ofereix finançament per a la seva instal·lació i, gràcies al servei d'assessorament personalitzat, ajuda a tramitar les subvencions vigents a totes les persones que estiguin interessades.

En l'actualitat, existeixen tres incentius econòmics que poden contribuir a fer encara més rendibles les instal·lacions fotovoltaiques: la bonificació de l'IBI, la qual permet reduir l'import anual de l'impost durant un període determinat (aquest incentiu varia segons el municipi), la reducció de l'IVA del 21 % al 10 % en molts casos i, finalment, les subvencions de l'ICAEN, també conegudes com els fons Next Generation, que ja estan disponibles i, a més, són compatibles amb la resta d'ajudes.

Així doncs, Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l'Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania i oferir un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l'objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l'apoderament de la ciutadania.

La comercialitzadora pública es troba entre el top 10 de comercialitzadores dins l'àrea metropolitana i, amb més 10.000 punts de subministrament gestionats (entre sector públic, usuaris i empreses), Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d'origen 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris i impulsant un model energètic bastat en l'eficiència, la generació d'energies renovables i la participació ciutadana.

Sobre Barcelona Energia

La comercialitzadora pública d'energia de l'àrea metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als ciutadans l'1 de gener del 2019 i actualment ofereix assistència a més de 5.000 usuaris de tota l'àrea metropolitana de Barcelona. L'operador elèctric metropolità no només compra i ven energia, sinó que també adquireix un compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria personalitzada, utilitza sistemes de transparència en la gestió, aposta per la innovació tot incentivant l'autoconsum i impulsa la participació ciutadana mitjançant la plataforma Decidim Barcelona Energia.

Documents relacionats
Enllaços relacionats