Edicions

L'EMA celebra els seus fòrums anualment a una metròpolis diferent.

Lyon 2019

Imatge de grup


La 5a edició de l'EMA ha tingut lloc Gran Lió els dies 4 i 5 juny de 2019, en el marc del II Festival Internacional d'Habitatge Social. El fòrum d'aquest any, que ha comptat  amb la participació de representants polítics de 26 ciutats i àrees metropolitanes, ha estat centrat en els reptes socials metropolitans, com ara la governança metropolitana per a la cohesió social i territorial, el creixement econòmic inclusiu i la planificació urbana que proporcioni solucions socials per a tothom.

Lyon 2019

Roma 2018

Imatge de grup a fora del recinte


La quarta edició del Fòrum EMA es va celebrar a Roma a l'octubre de 2018 amb la participació de representants polítics de 22 ciutats i àrees metropolitanes. El tema principal va ser «Europa per a les metròpolis», on els participants van debatre sobre els nous reptes per a les àrees metropolitanes en matèria de medi ambient, mobilitat sostenible, economia global i polítiques socials.

Roma 2018

Varsòvia 2017

Imatge de grup a l'escenari


Un total de 25 ciutats i àrees metropolitanes van participar a l'edició de l'EMA 2017 celebrada a Varsòvia, on van debatre sobre temes com la solidaritat metropolitana, el paper de les àrees metropolitanes en la Política de Cohesió de la UE post-2020, i van compartir bones pràctiques de col·laboració entre àrees metropolitanes. La jornada va culminar amb la signatura de la Declaració de Varsòvia, per part de tots els participants, recolzant la continuïtat de la política de Cohesió més enllà del 2020 i reclamant un major paper de les àrees metropolitanes en la mateixa.

Varsòvia 2017

Torí 2016

Tori 2016


La ciutat de Torí va celebrar, el 12 de febrer de 2016, el Fòrum EMA "Cap a una agenda metropolitana comú" amb la participació de les principals xarxes i organismes internacionals, com la presidència neerlandesa de la UE, i representants polítics de 32 ciutats de 16 països (22 noves metròpolis respecte de l'any anterior), entre elles les àrees metropolitanes europees de París, Lió, Madrid, Bilbao, Viena, Budapest, Varsòvia, Stuttgart, Atenes, Hèlsinki, Poznan, Milà, Florència, Bolonya o Lisboa.

Torí 2016

Barcelona 2015

Barcelona 2015


Barcelona va acollir la primera trobada EMA "Conferència sobre governança metropolitana i competitivitat territorial" el 13 de març de 2015,  amb representants polítics de 15 ciutats de 10 països diferents (Viena, París, Brussel•les, Torí, Bolonya, Tolosa, Porto, Rennes, Lille, Marsella, Liverpool, Varsòvia, Oslo, Novi Sad i Barcelona), a més de l'OCDE i d'altres xarxes mundials i europees de ciutats (CGLU, Metropolis, Eurocities, Metrex, FMDV i Medcities).

El 1r Fòrum EMA va permetre als decisors polítics europeus compartir i conèixer com actuen altres autoritats locals per garantir un bon desenvolupament urbà sostenible, competitiu i socialment inclusiu.

L'AMB va generar així un espai de debat polític per construir conjuntament les metròpolis europees del futur, liderades per autoritats metropolitanes proactives, dinàmiques, innovadores, obertes a la participació i que treballen per la millora de la qualitat de vida de les persones.

Barcelona 2015