Accessos directes:

Notes de premsa destacades

 • | Tema: Habitatge

  L'AMB obre la porta a l'Ajuntament de Barcelona per a la participació a Habitatge Metròpolis Barcelona

  El nou operador d'habitatge de lloguer assequible acabarà sent una societat públic-privada. L'objectiu és assolir els 4.500 pisos en 8 anys, amb un lloguer màxim de 750 euros mensuals.

 • | Tema: Desenvolupament socioeconòmic

  Es presenten els projectes de l'Innobus Metropolità 2018 al Citilab

  Aquest dimarts 24 d'abril s'ha portat a terme la presentació dels projectes de l'INNOBUS METROPOLITÀ 2018 al Citilab de Cornellà. L'acte ha comptat amb la presència de Xavier Casas, Director de l´Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic (AMB), d'Anna Hernández, Cap de Programes d'Innovació de l´Agència i de Luis Bahamonde, President d'Innobaix. Xavier Casas ha agraït la participació d'empreses, estudiants i col·laboració amb Innobaix. També ha posat en valor el projecte d'Innobus 2018 com a engranatge entre el talent i el teixit empresarial. En la mateixa línia, Anna Hernández ha destacat la necessitat de treballar la innovació en els reptes d'empreses perquè el talent i la creativitat dels joves tinguin una utilitat i satisfacin necessitats concretes. El punt fort del projecte és que hi hagin 17 empreses de tot l'àmbit metropolità.

 • | Tema: Mobilitat

  L'AMB activa la línia AMB Exprés E79, que connecta de manera ràpida Sant Joan Despí amb l'avinguda Diagonal de Barcelona

  Gràcies a la combinació de la línia L79 i la nova E79, els usuaris de Bus Metropolità disposaran d'un bus cada cinc minuts en hores de màxima afluència, en els trams on coincideixin ambdues línies.

 • | Tema: Mobilitat

  L'AMB posa en marxa la primera línia de Bus Metropolità directe a la demanda, que circularà sota petició telefònica dels usuaris

  La nova línia E33 connecta el municipi metropolità de Tiana, amb parades al carrer Edith Llaurador i passeig de la Vilesa, amb l'hospital de referència de Can Ruti en 20 minuts

 • | Tema: Desenvolupament econòmic

  Neix l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic: un instrument per competir al món

  Xavier Casas agafa el timó com a Director de la nova agència, que té un pressupost anual de 2 milions d'euros. Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Econòmic i Social de l'AMB: "aquesta Agència ens permetrà impulsar projectes d'internacionalització i captació d'inversions, treballar per a la millora del capital humà o seguir treballant en el pla de reindustrialització, tot influint positivament en el mercat de treball". Collboni ha fet una defensa del futur metropolità i ha apostat per continuar avançant cap a "un veritable govern metropolità que doni resposta a les necessitats de la Barcelona real" en diferents àmbits, com l'econòmic i el cultural, i ha posat sobre la taula la possibilitat d'ampliar l'àrea metropolitana fins al Vallès.

 • | Tema: Planificació territorial

  Què s'ha de fer per recuperar la pagesia metropolitana i evitar la hiperfreqüentació del medi natural?

  Aquest dimecres 18 d'abril s'ha portat a terme la sessió de retorn del primer cicle de les taules de debat i participació dels conflictes socioecològics de l'AMB, amb tres eixos temàtics centrals: la recuperació de la pagesia metropolitana, la hiperfreqüentació del medi natural i la millora de la qualitat de l'aire a la metròpolis.

 • | Tema: Mobilitat

  L'AMB millora el servei de la línia L52 i l'amplia fins al barri de Mas Lluí, de Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat

  Amb l'objectiu de millorar l'oferta de transport públic, avui dilluns, 16 d'abril de 2018, l'AMB ha presentat al barri de Mas Lluí, que comparteixen Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat, la millora del servei de la línia L52, que fins ara connectava la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat (fins a la plaça de Pere Dot).

 • | Tema: Aigua

  Entra en funcionament l'estació de regeneració d'aigües del Prat de Llobregat

  Aquesta instal·lació permet obtenir una aigua de prou qualitat per ser reutilitzada en diferents usos, en lloc de ser abocada al mar com l'aigua depurada convencional. La mesura s'emmarca dins el conveni signat per l'AMB i l'ACA el passat mes de febrer davant d'una situació de prealerta per sequera. Per ara, l'objectiu serà mantenir el bon estat dels aqüífers de la Vall Baixa i el Delta, i frenar la intrusió salina.

 • L'AMB amplia el servei de la línia B5 de Badalona als diumenges i festius

  L'objectiu és millorar l'oferta de transport públic. La freqüència de pas aquests dies serà de 40 minuts. Els feiners la freqüència de pas és de 15 minuts i els dissabtes, de 20 minuts.