FGC L8. Perllongament Plaça Espanya – Gràcia

El perllongament la L8 dels FGC des de l'estació de Plaça Espanya fins a l'estació de Gràcia permetrà connectar el metro Llobregat – Anoia amb el metro del Vallès. Es construiran dues noves estacions: Entença i Francesc Macià.

Fitxa tècnica

Promotor:
Generalitat de Catalunya (DTES)
Pressupost:
270 M€
Estat:
En planificació
Detall de l'estat:
Estudi informatiu en redacció

Descripció

La primera fase d'aquesta prolongació de la L8 permetrà connectar la línia Llobregat – Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb la línia Barcelona – Vallès, des de Plaça Espanya fins a Gràcia, en un traçat de 3,5 km de longitud. Inclou les estacions d'Entença (fent correspondència amb la L5), de Francesc Macià (fent correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del tramvia) i de Gràcia, a la plaça Gal?la Placídia.

En una segona fase, està prevista la continuació d'aquest eix ferroviari en sentit Besòs per tal d'incrementar la xarxa i la captació de la línia, tot i que aquesta possible prolongació està en estudi i no té concreció de traçat, estacions o terminis. Cal que es coordini amb la resta d'actuacions d'ampliació de la xarxa ferroviària previstes.