Connexió Trambaix – Trambesòs

La connexió de les dues xarxes actuals de tramvia a través de la Diagonal permetrà la realització de desplaçaments directes entre Francesc Macià i Glòries. D'aquesta manera, s'articularà la xarxa tramviària del Besòs amb la del Llobregat.

Fitxa tècnica

Promotor:
Generalitat de Catalunya (DTES)
Pressupost:
168 M€
Estat:
En planificació
Detall de l'estat:
Planificat. PDI 2011 – 2020
Termini estimat:
2020

Descripció

La unió del Trambaix i el Trambesòs permetrà desplaçar-se entre la plaça de Francesc Macià i la plaça de les Glòries sense haver d'efectuar transbordaments. A més, augmentarà la connectivitat de la xarxa tramviària amb les xarxes de metro, FGC i Rodalies.

El traçat, d'una longitud mínima de 3,9 km, encara no està definit a causa de la seva complexitat. Caldrà estudiar quines actuacions de remodelació són necessàries per aconseguir una implantació harmònica del tramvia en aquesta avinguda.

Per altra banda, s'estan estudiant dos perllongaments de la xarxa tramviària. El primer consisteix en la prolongació de la línia T4 del Trambesòs des de la parada de Ciutadella – Vila Olímpica fins al World Trade Center del Port de Barcelona. El segon perllongament que es considera és el de la línia T5 des de l'Auditori – Teatre Nacional fins a la plaça d'Urquinaona, a través de l'avinguda de Vilanova i la ronda de Sant Pere.