Àrea de jocs al parc de les Planes

Aquesta nova àrea de jocs es converteix en l’element central del parc, on veïns i veïnes es relacionen. Tot el conjunt gira a l'entorn de la xemeneia de l’antiga bòbila i el disseny s’ha fet tenint en compte criteris d’inclusivitat i sostenibilitat.

Foto: Joan Guillamat
Fitxa tècnica
  • Data de projecte:
    Març 2017
    Data inici de l'obra:
    --
    Data fi de l'obra:
    --
    Data d'execució:
    Juliol 2019
    Municipi:
    L'Hospitalet de Llobregat
    Superfície:

    3.000 m²

    Cost:
    968.494 €
  • Direcció de projecte:
    Jona García, Montse Garcia (AMB)
    Direcció d'obra:
    Eulàlia Codina (AMB)
    Col·laboradors:
    EQUIP AMB: Sara Arguedas, Jaume Fornés, Jordi Martínez, Paco Sánchez, Miquel Àngel Soriano-Montagut.
    Contractista:
    HPSA
Finançament

AMB

Ajuntament de L' Hospitalet de Llobregat

Descripció

La nova àrea de jocs infantils inclusius, de forma circular i situada al centre del parc, es configura a través de dues plataformes comunicades mitjançant un gran talús, que aprofita la topografia com una eina més de joc.
La inclusivitat ha estat l’objectiu principal en el seu disseny per aconseguir que tots els infants puguin gaudir-ne. Les estratègies a l’hora de desenvolupar el projecte s’han centrat en: la tria i la disposició de cada un dels elements de joc, la connectivitat de tot l’àmbit, l’ús del paviment de cautxú per aconseguir la màxima accessibilitat, la creació de zones d’estada, la plantació de nou arbrat per garantir zones d’ombra, i la senyalització de l’equipament.
La sostenibilitat és un altre punt destacable. Les principals mesures adoptades són mínims moviments de terra i recollida de l’aigua de la pluja mitjançant dues grans franges drenants que la infiltren al terreny.
La proposta vol ser una estratègia per atraure els veïns i posar en valor aquest gran pulmó verd de l’Hospitalet, que és el parc de les Planes.
 

On