Fòrum Català per l'Orientació

| Tema: Mercat laboral

L'AMB participa en aquestes jornades en què es reflexiona, entre altres aspectes, sobre l'orientació laboral

L'AMB ha participat al Fòrum Català per l'Orientació, on ha reflexionat sobre les polítiques de suport a l'orientació educativa, social, professional i laboral, en dues jornades celebrades, els dies 10 i 11 de juny a la Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Les jornades han estat organitzades per l' Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació (ACPO) i han servit per analizar els models d'intervenció social, educativa i cultural utilitzats des de l'orientació.

L'AMB ha estat representada pel director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, Héctor Santcovsky, que va participar-hi el dia 10, en la inauguració del fòrum, i el dia 11 com a dinamitzador de la taula de diàleg "Escuchar, asesorar y orientar a la ciudadanía: la voz de los otros".

Empoderar la ciutadania

Entre altres temàtiques, aquestes jornades han analitzat si els models d'intervenció social, educativa i cultural utilitzats des de l'orientació són els més adequats per empoderar la ciutadania, per acompanyar-la en la reconstrucció d'una mirada crítica i útil, i per fer front als nous reptes derivats del procés de canvi climàtic, les migracions i els riscos per a la salut de les persones.

El públic han estat, preferentment, professionals de l'àmbit de l'orientació educativa, social, professional i laboral, que han participat en dues conferències i diverses taules de debat i reflexió, en les quals han intervingut experts i referents de prestigi en l'àmbit de l'orientació.

En la inauguració del fòrum, que tenia com a lema: "Cap un nou model d'orientació sociocomunitària", a banda de Santcovsky hi van participar la directora general del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Rut Ribas, el diputat de Joventut de la Diputació de Barcelona, Javier Silva, i el president de l'Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació (ACPO), Jaume Francesc.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Facultat de Filosofia, Geografia i Història Jardins de Victoria de los Ángeles, 35, 08001, Barcelona