Suport a Ucraïna

| Tema: Relacions internacionals

Recolzament a diferents iniciatives impulsades per metròpolis poloneses i altres xarxes europees

Videoconferència

Davant la situació actual de la guerra d'Ucraïna i la crisi humanitària que s'està vivint, des de l'AMB i la xarxa EMA s'està donant suport a diferents iniciatives impulsades per metròpolis poloneses i altres xarxes europees.

El passat divendres 4 de març, des de l'AMB, enn el marc de la col·laboració de la xarxa EMA, el vicepresident de Relacions Internacionals i Cooperació de l'AMB, Ernest Maragall i Mira, va mantenir una reunió en línia amb representants d'algunes metròpolis poloneses com Katowice, Gda?sk, Wroclaw, Cracòvia i Varsòvia per intercanviar informació sobre la situació dels refugiats ucraïnesos. En aquest sentit, es va decidir que des de l'EMA es seguirà intercanviant informació amb diferents metròpolis europees i recollint algunes propostes de cooperació.

Així mateix, el passat dilluns 14 de març l'alcaldessa de Gda?sk, Aleksandra Dulkiewicz, va celebrar una reunió extraordinària d'alcaldes i alcaldesses europeus, ucraïnesos i internacionals amb una participació molt àmplia de més de 100 europeus amb l'objectiu de donar suport i reforçar les pressions internacionals per acabar amb la guerra a Ucraïna immediatament.

A més, els companys de la xarxa Metrex, en estreta col·laboració amb EMA, Metropolis GZM i Wroc?aw, hem preparat una Crida d'Ajuda per a Ucraïna condemnant la guerra i demanant col·laboració i accions urgents com l'enviament de sacs de dormir i autobusos.

Declaració de Mariúpol

Documents relacionats
Enllaços relacionats