SIDIG MED culmina a Roma

| Tema: Relacions internacionals

El projecte europeu d'agricultura urbana i periurbana destaca la funció social dels horts

Del 6 al 8 d'abril, s'ha celebrat l'esdeveniment final del projecte SIDIG MED a Roma amb diferents conferències i seminaris entorn de les lliçons apreses sobre gestió d'espais d'agricultura urbana i periurbana i la seva importància com a eina d'inclusió social, en les quals han participat tots els socis: la Royal Botanic Garden de Tell Ar-Rumman (Jordània), el Ministeri d'Agricultura d'Al-Balga (Jordània), Mahdia (Tunísia), Roma i l'AMB, des de la Direcció d'Infraestructures, l'Àrea d'Internacional i la xarxa Medcities.

L'AMB hi ha participat amb diferents ponències sobre la implicació dels actors locals, la sostenibilitat dels projectes, el seu impacte i la possibilitat de repetir-ho en altres països euromediterranis.

Al llarg d'aquests tres dies, els socis han pogut veure sobre el terreny el projecte d'agricultura inclusiva urbana i periurbana a Roma i al MonteTestaccio, com una altra manera de palpar les arrels mediterrànies comunes.

Així mateix, totes les parts han pogut presentar els seus projectes pilot. El de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va ser inaugurat el passat 12 de març, amb 36 parcel·les d'horts socials, comunitaris i ecològics a la vora urbana de Sant Boi de Llobregat i està gestionat per la Fundació Marianao, entitat arrelada al barri que treballa per la inclusió social. Els horts es van assignar a persones en risc d'exclusió a qui es va capacitar tècnicament per poder fer producció pròpia d'aliments de quilòmetre zero.

SIDIG-MED és un projecte europeu del programa ENPI CBC MED entre ciutats i àrees metropolitanes del sud i nord de la Mediterrània. Amb un pressupost de prop de 2.000.000 €, es va engegar el 2013 i ha finalitzat l'abril de 2016.

Documents relacionats