Resultats electorals als municipis de l'AMB

Resultats electorals
Tema:
Context socioeconòmic
Data de publicació:
Autor:
Montserrat Otero i Vidal, Ernest Ruiz i Almar, Montserrat Serrano i Martí, Raül Aparicio i Moreno, Anna Velasco i Relats
Descripció

Els informes sobre els resultats electorals als municipis de l'AMB s'elaboren cada vegada que es produeix una convocatòria d'eleccions, ja siguin municipals, al Parlament de Catalunya, al Congrés de Diputats o al Parlament Europeu.

Disposar de les dades sobre els resultats electorals als municipis de l'AMB ens permet conèixer la realitat política metropolitana i analitzar les variacions en la tendència del vot de la població. En el cas de les eleccions municipals, els resultats serveixen de base per establir la composició del Consell Metropolità.

Per a cadascun dels processos electorals, l'informe presenta informació específica sobre les dades generals del cens electoral, la participació, l'abstenció i la distribució dels vots a les diferents candidatures presentades. També inclou una comparació dels resultats amb els d'eleccions anteriors per a cadascun dels partits o coalicions que han obtingut representació a cada municipi, al conjunt de l'AMB i als grans àmbits de Catalunya.

Les fonts de les dades són el Ministeri d'Interior i el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya.