Itinerari educatiu a Bellvitge en clau ODS

Imatge del projecte

Projecte escolar

Fitxa tècnica
Temes:
Parcs
Estat:
Realitzat
Tipus / Subtipus:
Projecte participatiu / Itineraris
Període:
2020-2021
Centre escolar:
Col·legi Pineda
Curs:
3r d'ESO
Assessorament:
Siboc
Data de publicació:
Octubre 2020
Data d'aprovació:
Octubre 2020
Municipi:
L'Hospitalet de Llobregat
Descripció

Aquest projecte és una iniciativa en la qual les alumnes de l'escola La Pineda dissenyen un itinerari que recorre una diversitat d'espais amb valor històric (com l'Ermita de Santa Maria)  i ambiental al parc de Bellvitge. Per desenvolupar aquest projecte, les alumnes fan diverses visites al parc, activitats de recerca i debat a l'aula, gravacions de vídeo explicatives; i finalment l'elaboració d'aquest itinerari en català i anglès. Els continguts de l'itinerari s'emmarquen en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ja que cada parada té associat un ODS representatiu al voltant del qual s'expliquen els continguts.  

Objectius

 • Dissenyar un itinerari  al parc de Bellvitge mitjançant la plataforma Instamaps.
 • Promocionar el parc fent èmfasi en la seva importància dins d'un entorn urbà, el patrimoni històric que conté, i les múltiples funcions socials i ambientals que aporta a la societat amb elements com els refugis de biodiversitat o les làmines d'aigua naturalitzades.
 • Promocionar i difondre els valors ambientals i històrics del parc de Bellvitge entre els veïns i les famílies de l'Hospitalet de Llobregat. 

Equipaments relacionats
 • Municipis:
  L'Hospitalet de Llobregat
  Inauguració:
  1988
  Superfície:
  50.316,32 m2
Punts d'interès relacionats
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Jugatecambiental
  Descripció:
  La Jugatecambiental del parc de Bellvitge ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors del parc, la natura i el medi ambient a través del joc i les activitats. Hi ha, a més, un punt d'informació del parc i el seu entorn, un espai de joc lliure i cada diumenge s'hi duu a terme una activitat dirigida amb continguts relacionats amb el parc i la sostenibilitat.

Prova: $provaURL