Metro L9/L10. Zona Universitària – la Sagrera

Plànol del la línia de metro L9/L10 Zona Universitària - La Sagrera

El tram central de la línia L9/L10 del metro ressegueix la ciutat de Barcelona al peu de Collserola i enllaça amb les línies L3 i L4 del metro, el Trambaix i el metro del Vallès.

Fitxa tècnica

Promotor:
Generalitat de Catalunya (DTES)
Pressupost:
1.138 M€
Estat:
En execució
Detall de l'estat:
Obres aturades

Descripció

El tram 3 de la línia L9 (Zona Universitària – la Sagrera) correspon al tram central de la línia 9/10, que ressegueix la part nord de la ciutat situada al peu de Collserola. Dóna servei de metro (inexistent en l'actualitat) a aquestes zones més allunyades del centre i que presenten una orografia més complicada.

El tram té una longitud total de 9,3 km i dotze estacions: Zona Universitària, Campus Nord, Manuel Girona, Prat de la Riba, Sarrià, Mandri, el Putxet, Lesseps, Travessera de Dalt, Sanllehy, Guinardó?Hospital de Sant Pau i Plaça de Maragall. Aquest tram incrementa notablement la connectivitat de la xarxa ferroviària (L3, L4, Trambaix i el metro del Vallès), de tal manera que, de les dotze noves estacions, 5 seran intercanviadors.

Les obres dels túnels i de les estacions estan aturades en l'actualitat a causa de les restriccions pressupostàries. Més de la meitat del túnel ja està construït i les estacions es troben en diferents estats d'execució.