FGC L6. Reina Elisenda – Finestrelles

Plànol del perllongament de la L6 fins a Finestrelles

El perllongament de la L6 dels FCG fins a Finestrelles constituirà una llançadora entre el metro del Vallès i la L3 del metro. Es construiran tres noves estacions: Pedralbes, Eulàlia d'Anzizu i Finestrelles.

Fitxa tècnica

Promotor:
Generalitat de Catalunya (DTES)
Pressupost:
188 M€
Estat:
En projecte
Detall de l'estat:
Projecte informatiu redactat

Descripció

El perllongament de 2,7 km de la línia L6 preveu la construcció de tres noves estacions: Pedralbes, Eulàlia d'Anzizu i Finestrelles. Aquesta nova prolongació, juntament amb el tram entre Sarrià i Reina Elisenda, constituirà una llançadora automatitzada entre el metro del Vallès i la línia L3 del metro, que en un futur perllongament passarà per Finestrelles.

Les estacions de Pedralbes i Eulàlia d'Anzizu donaran cobertura a zones residencials de baixa densitat i a diversos centres educatius, entre els quals hi ha els equipaments del Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya. L'estació de Finestrelles donarà servei a l'Hospital de Sant Joan de Déu i al barri residencial de Finestrelles, amb nous habitatges i equipaments terciaris.

La construcció d'aquesta llançadora permetrà redistribuir els fluxos de passatgers entre el barri de Pedralbes, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i l'àmbit de la ronda del Mig de Barcelona.