Normes Urbanístiques del Pla General Metropolità

Tornar
  • Títol
    Títol II. Règim urbanístic del sòl
    Capítol
    Capítol 3r. Règim del sòl urbanitzable programat
    Secció
    Secció 5a. Zona de desenvolupament industrial (22b)
    Article
    Article 129 - Regles complementàries de l'article anterior

Article 129 - Regles complementàries de l'article anterior


1. Al còmput de l'alçada reguladora màxima no s'inclou la de les xemeneies, antenes ni aparells i instal·lacions especials, connexes amb la funció de la indústria que no representin increment de l'edificabilitat permesa.

2. La distància mínima de l'edificació o de l'estructura de la instal·lació industrial al límit de la parcel·la que afronta amb la via pública, fixat en 12 m. (en el grau 1) i en 10 m. (en el grau 2) podrà reduir‑se fins a 7 m. (en el grau 1) i 5 m. (en el grau 2), quan la parcel·la limiti frontalment amb la franja de protecció.

3. Quan l'eliminació o reducció de les molèsties fins a nivells tolerables, o l'eliminació dels riscos de nocivitat, insalubritat o inseguretat per a les persones o per a les coses, pugui aconseguir‑se mitjançant unes distàncies majors, entre edificis o entre aquests i les zones o parcel·les contigües, que les establertes a l'article anterior, s'exigiran separacions més grans que assegurin aquells objectius.

4. En àrees de parcel·les de grau 2 podran preveure's als Plans Parcials o configurar‑se, posteriorment, mitjançant estudis de detall, unitats d'edificació la longitud de façana de les quals no excedeixi de 100 m., per a l'ocupació de dos o més establiments. El sostre edificable i l'ocupació no han d'excedir en relació amb el sòl d'unitat, dels assenyalats per a les parcel·les de grau 2, i el nombre d'establiments no pot superar el nombre de parcel·les mínimes que comprengui en superfície el sòl de la unitat.
De la unitat podran segregar‑se parcel·les la superfície de les quals sigui superior a la mínima i sempre que la resta de la finca compleixi també aquesta condició.
A la unitat de sòl podran diferenciar‑se sub­parcel·les, inscriptibles al Registre de la Propietat, que comprenguin el sòl i les edificacions corresponents a l'espai d'ús de cada empresa, i que constitueixin la materialització de la seva part de propietat del conjunt.

5. Podran preveure's als plans parcials o configurar‑se posteriorment mitjançant plans especials, unitats d'edificació per a agrupacions d'empreses l'extensió i ubicació de les quals es justificarà d'acord amb la demanda o els objectius de promoció industrial del sector. El sostre edificable i l'ocupació no podran excedir, en relació amb el sòl de la unitat, dels assenyalats per a les parcel·les de grau 2. El sostre corresponent a cada establiment no podrà ser inferior a 300 m2 d'edificació. Totes les empreses hauran de disposar d'accés independent d'acord amb les condicions següents:

– Quan es tracti d'empreses agrupades en edificis de nova planta projectats amb aquesta finalitat, les naus o parts d'edificis corresponents a cada empresa hauran de tenir una amplada mínima de 10 m. amb front a l'espai d'accés. L'espai d'accés ha de ser un vial públic o, si no n'hi ha, vials interiors no computables com a espai de parcel·la, d'una amplada mínima de 10 m., de disposició paral·lela i contigua al vial públic, o perpendicular a aquest. La segregació de parcel·la només s'admetrà quan aquestes afrontin a un vial públic.
– Quan es tracti d'agrupacions d'empreses en edificis existents, la disposició dels espais corresponents a cadascuna, i la definició dels espais comuns d'accés, es determinaran mitjançant un pla especial en consonància amb els criteris que, amb caràcter general, estableix aquest article. En aquells casos en què el tipus de determinacions no requereixi un pla especial, podrà or­de­nar‑se la reutilització de l'edifici mitjançant qualsevol altre instrument tècnic adient amb la finalitat que es persegueix.

De la unitat d'edificació podran fer‑se segregacions de parcel·les la superfície de les quals no sigui inferior a 450 m2 sempre que es compleixin les condicions següents:

1. Que mitjançant l'instrument tècnic adient (avantprojecte, projecte bàsic...) amb valor normatiu ‑per estar incorporat a l'ordenació de la unitat o aprovat com a estudi de detall‑ restin determinades les característiques de l'edificació següents:

Paràmetres volumètrics: alineacions, cota de la planta baixa, altura, línia de cornisa, forma de la coberta.
Forma i disposició dels forats d'accés, il·luminació i ventilació.
Tractament i materials dels paràmetres de façana, cobertes i tancaments.

2. Que la unitat d'edificació es projecti de manera que permeti una subdivisió modular d'aquesta, a la qual haurà d'ajustar‑se la seva execució per parts i, conseqüentment, la parcel·lació.

3. No s'atorgaran llicències per a la construcció de parts de la unitat que hagin de deixar dues mitgeres vistes per parcel·la, llevat que aquestes es tractin de la mateixa manera que la façana principal.
Si no compleixen aquestes condicions solament s'admetran les segregacions de superfícies més grans de 800 m2 i sempre que la resta de la finca tingui com a mínim aquesta superfície.

6. Els espais no edificables de cada parcel·la només podran dedicar‑se a estacionament, vials interiors, magatzematge a l'aire lliure o espais enjardinats, verds o d'arbrat en la manera prevista pel Pla Parcial. L'espai destinat a estacionament podrà cobrir‑se amb elements de protecció oberts que no impliquin una obra d'edificació permanent.

7. L'alçada màxima de les tanques opaques serà d'1,50 m. i la de les diàfanes o transparents, de 3,20 m.

8. Als sectors de grau 1 s'admeten construccions auxiliars o annexes, de 150 m. quadrats de projecció en planta baixa de superfície màxima i d'una alçada màxima de 6,50 m.
Als sectors de grau 2 no es permeten més annexos que les garites o similars, destinats a serveis de porteria, vigilància, control i anàlegs, propis de l'establiment, amb una superfície que no podrà depassar de deu metres quadrats i una alçada màxima de tres metres.