Zona verda al carrer Claverol

Una nova línia d’enllumenat i vegetació reforça el pas per a vianants a través de la zona verda, que conté espais d’estada ben ombrejats i permet acollir nous usos. Les àrees enjardinades s’envolten amb gabions, que actuen com a captadors d’aigua de pluja i també com a murs de contenció.

Arranjament realitzat, vistes al carrer
Foto: María José Reyes
Fitxa tècnica
  • Data de projecte:
    Octubre 2018
    Data inici de l'obra:
    --
    Data fi de l'obra:
    --
    Data d'execució:
    Febrer 2020
    Municipi:
    Sant Vicenç dels Horts
    Superfície:

    3.030 m2

    Cost:
    549.577 €
  • Direcció de projecte:
    Roger Méndez (AMB)
    Direcció d'obra:
    Núria Herrero (AMB)
    Col·laboradors:
    EQUIP AMB: Jonatan Álvarez, Aïda Artiz, Arnau Canyes, Susana Casino, Arnau Marimón, Cristina Pedreira
    EQUIP EXTERN: Societat Orgànica
    Contractista:
    Roig
Finançament

AMB

Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts 

Descripció

La proposta reconeix els elements preexistents, i s’adapta  donant continuïtat a les línies d’arbrat adjacents i utilitzant materials que l’integren en l’entorn. Se soterra una línia de mitjana tensió que impedia el creixement de grevíl·lees ben alineades al tram inferior i s’introdueix una nova renglera de lledoners, que dialoga amb la plantació existent al tram superior del vial. Una nova línia d’enllumenat, juntament amb un escocell corregut enjardinat, reforça el pas interior protegit del trànsit intens del carrer.

Una vorera funcional al perímetre, amb el mateix aglomerat vermell preexistent, garanteix un recorregut accessible connectat amb la resta de la trama urbana. 

A l’interior es proposen espais d’estada molt permeables des de la vorera, ben ombrejats i amb molta presència de vegetació, que ajuden a resguardar els usuaris del trànsit viari i, alhora, qualifiquen els àmbits d’estada.

Les àrees enjardinades es confinen amb gabions, que puntualment fan de murs de contenció. Aquests gabions actuen com a captadors d’aigua d’escorrentia de pluja: contribueixen a retenir-la en un primer moment i permeten que s’infiltri lentament a la capa freàtica. Seguint amb aquest criteri, els paviments a l’interior de la zona verda són permeables i inclouen llambordes drenants col·locades amb junta oberta, o bé amb junta tancada per garantir l’accessibilitat a tots els àmbits. 

On