Equipaments esportius de corfbol

El nous camps de corfbol permeten practicar aquest esport d'equips mixtes a les platges metropolitanes.

Imatge dels pals
Fitxa tècnica
 • Data de projecte:
  Gener 2014
  Data inici de l'obra:
  --
  Data fi de l'obra:
  --
  Data d'execució:
  Maig 2014
  Municipi:
  Barcelona
 • Autors:
  Moisés Martínez Lapeña (arquitecte - AMB) i Mariano de Gracia (arquitecte tècnic - AMB)
  Direcció de projecte:
  Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona
  Col·laboradors:
  Fran Montero (estudiant d'arquitectura – AMB) i Irene Antillach (estudiant d'arquitectura – AMB)
  Contractista:
  Flexinox SA
Descripció

Aquest equipament consta de dos pals amb una cistella sense taulell. Cada pal és un perfil tubular d'acer inoxidable AISI 316 L amb un diàmetre de 0,20 m, acabat amb una cistella de diàmetre 0,41 m i amb corda blava. L'àrea es compon de dos pals separats deu metres entre ells.

Els pals tenen un longitud total de 5 metres dels quals 1,5 m son soterrats 3,5 vistos (mida que ha de fer segons normes de joc). Els disseny és innovador i resistent als ambients salins de les platges.

El corfbol és una esport que es juga entre dos equips que cerquen introduir una pilota dins d'una cistella sense taulell. Els equips són mixts, formats per quatre homes i quatre dones, i l'àrea de joc es divideix entre les zones d'atac i defensa.

El corfbol es basa en els principis de la cooperació, la no-violència, la no-especialització, l'habilitat i la coeducació. És un dels exemples més clars de les possibilitats d'evitar la segregació per sexes a l'esport.

Aquest equipament, a més de la funció educativa, vol fer més agradable l'estada a la platja per a tots els usuaris i promocionar les pràctiques esportives.

El primer camp de corfbol a les platges metropolitanes s'ha instal·lat a la platja del Bogatell de Barcelona. Durant l'any 2014 s'instal·laran 7 elements més a la resta de municipis metropolitans amb platges.

On
Documents relacionats