Carrer de Pere IV

L’antiga carretera de Mataró és un eix central, històric i essencial per entendre el creixement del Poblenou. Es transforma en un nou eix cívic amb voreres amples, carril bici, carril destinat a serveis i un únic carril de circulació per a vehicles. Els encreuaments amb la rambla del Poblenou, el carrer Llacuna i el carrer Castella es resolen amb un únic nivell per convertir-los en plaça i prioritzar-hi el pas de vianants.

Foto: Adrià Goula
Fitxa tècnica
  • Data de projecte:
    Febrer 2015
    Data inici de l'obra:
    --
    Data fi de l'obra:
    --
    Data d'execució:
    Desembre 2017
    Municipi:
    Barcelona
    Superfície:

    15.549 m2

    Cost:
    7.012.138 €
  • Direcció de projecte:
    Josep Muxart (AMB)
    Direcció d'obra:
    Josep Muxart (AMB)
    Direcció d'execucció: David Aguilar (AMB)
    Col·laboradors:
    EQUIP AMB: Javier Duarte, Francesc Germà, Laia Ginés, Cati Montserrat
    EQUIP EXTERN: CTP 1999
    Contractista:
    UTE Acciona Infraestructuras - Copcisa
Finançament

l'AMB

BIMSA
 

Descripció

El carrer Pere IV és l’antiga carretera de França, creada al s. XVIII, era un eix important d’accés a Barcelona. Fou una de les principals artèries industrials de la ciutat.  Actualment continua sent un eix central i històric del Poblenou, exponent del passat industrial.
Inicialment el carrer es configurava amb voreres molt estretes i sense arbrat. La resta de l’espai estava destinat als vehicles.
El projecte té com objectiu la transformació del carrer Pere IV en un nou eix cívic. Es defineix una secció transversal de carrer pacificat simètric com a eix cívic amb plataforma única calçada i vorera muntanya i vorada a la banda mar per tal de delimitar millor l’àmbit d’estacionament dels vehicles. 
L’encreuament de la Rambla de Poblenou amb Pere IV es resol amb únic nivell per tal de prioritzar el pas de vianants en aquest punt, convertint aquest espai en una plaça “ròtula” entre la Rambla del Poblenou i Pere IV. De la mateixa manera, els encreuaments es defineixen com a grans espais per a ús dels vianants.
 

El procés de reurbanització


Realització video: El Pack

On
Documents relacionats