Biblioteca Teresa Pàmies

Nova biblioteca al barri de l'Almeda

Marcela Grassi
Fitxa tècnica
 • Data de projecte:
  Gener 2017
  Data inici de l'obra:
  Setembre 2018
  Data fi de l'obra:
  Març 2021
  Data d'execució:
  Març 2021
  Municipi:
  Cornellà de Llobregat
  Superfície:

  1.201,20 m2 (edificació)

  Cost:
  2.469.408,37 €
 • Direcció de projecte:
  Carlos Llinás (AMB)
  Direcció d'obra:
  Carlos Llinás (AMB); Direcció d'execució de l'obra: Mireia Díaz
  Col·laboradors:
  Equip AMB: Jordi Bardolet, Tamie Delgadillo, Marta Juanola, Maria Sánchez, Marianna Sedrakyan, Oriol Paluzie, Ferran Roca; Consultors: Martí Cabestany, Joan González Gou, ATENEA.
  Contractista:
  Constructora de Calaf S.A.U.
Finançament

Aquesta intervenció ha estat finançada per l'AMB i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

El Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE), incorpora les actuacions pròpies de l'AMB, ja siguin directes o en cooperació amb ajuntaments. Inclou equipaments, espais públics i infraestructures.

Descripció

Situada a un dels extrems del Passeig dels Ferrocarrils Catalans del barri de l'Almeda, la seva ubicació propera a la llar per a gent gran permet generar un pati enjardinat i comú que els relaciona i permet compartir els seus serveis o prestacions, i on també es poden realitzar activitats a l'exterior.

La seva volumetria respon a l'organització interior, amb la coberta de la zona general i terrassa en forma de "V", permeten una entrada de llum natural a través d'una finestra correguda orientada al nord. En aquesta línia les façanes de la zona general en planta primera, tant a l'interior de la plaça com al pati, tenen, a través de l'ús de lames per la protecció solar, un caràcter d'umbracle o filtre permeable entre les copes dels arbres existents i el propi edifici.

On