Aparca bicicletes RIM-AMB

Els aparcabicicletes RIM-AMB són elements urbans amb un disseny integrat a les platges que ofereixen seguretat a les persones que s'acosten al litoral en bicicleta.

Imatge de l'Aparca bicicletes
Maria José Reyes
Fitxa tècnica
 • Data de projecte:
  Gener 2013
  Data inici de l'obra:
  --
  Data fi de l'obra:
  --
  Data d'execució:
  Maig 2014
  Municipi:
  El Prat de Llobregat
 • Autors:
  Moisés Martínez Lapeña, arquitecte (AMB), Mariano de Gracia Antón (cap de secció de platges - AMB) i Edu Sentís Barja (Urbikes City SL)
  Direcció de projecte:
  Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona
  Promotors:
  Urbikes City SL
Premis i reconeixements

Premi FAD Delta de plata 2013 atorgat pel Foment de les Arts i del Disseny (FAD).

Descripció

Està format per un cablejat d'acer galvanitzat trenat i integrats dins del mòdul standard de passera de fusta de les platges amb una base d'acer que es fixa a la passera, i a la qual es solda el cable.

La idea del disseny parteix de la maroma, element de tacte suau i flexible, i de la forma curvilínia, que evoca les onades del mar i que està present en la mateixa idea de rodar. És un element flexible, escultòric i amable. Disseny innovador i resistent als ambients salins de les platges.

Aquest equipament es va concebre a partir de l'observació que la bicicleta és, cada vegada mes, un mitjà de transport escollit per més visitants d'aquests espais, gràcies a la gran quantitat de vies verdes i/o pacificades que existeixen per arribar-hi. Aquests usuaris demandaven poder aparcar el seu vehicle en un lloc proper, a la sorra, i amb garanties.

On
Enllaços relacionats
Documents relacionats