Arbre del paradís

Tornar

Categoria: Vegetació singular

Municipis: Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern

IMG

Originària de l'oest i el centre d'Àsia. És arbre de capçada arrodonida, però molt irregular, que pot arribar a fer 10 metres d'alçària.

Nom científic: Elaeagnus angustifolia
Família: eleagnàcies
Alçària: 6 metres
Edat estimada: 30 anys

Denominació

Castellà: arbol del paraíso
Anglès: oleaster

Port

Arbre de capçada arrodonida, però molt irregular, que pot arribar a fer 10 metres d'alçària. El tronc té una forma tortuosa i les branques comencen a aparèixer des de molt avall.

Escorça

És de color marró fosc, escamosa i amb fissures. Les branques joves són de color platejat i tenen espines.

Fulles

Tenen forma de llança i poden fer de 5 a 8 cm de llargada. Són de color verd grisenc per l'anvers i més blanques i platejades pel revers.

Floració

De maig a juny. Les flors són petites, en forma de campana i molt oloroses. Són platejades per fora i grogues per dins. A l'arbre poden aparèixer de solitàries o formant petits grups.

Fruit

És un petit fruit carnós, de forma arrodonida i de color groc a vermellós. Conté una única llavor i està unit a les branques per un llarg peduncle.

Origen i hàbitat

Originària de l'oest i el centre d'Àsia, es troba naturalitzada en algunes zones del sud i del centre d'Europa. És molt resistent a la sequera.

Usos

Espècie ornamental en parcs i jardins. El fruit sec té gust de nou i, a l'Orient, és consumit en plats de rebosteria i és utilitzat per elaborar una beguda alcohòlica.

Saps què?

Aquest arbre és conegut com l'arbre del Paradís perquè a la Bíblia apareix citat com una de les espècies de plantes que hi havia al jardí de l'Edèn, el paradís terrenal segons la narració del Gènesi.

Galeria d'imatges

Publicacions relacionades

Equipaments relacionats

 • Parc de Torreblanca

  Municipis:
  Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
  Inauguració:
  2005
  Superfície:
  95.938,68 m2
Prova: $provaURL