Passarel·la de Cornellà

Categoria: Itinerari

Municipis: Cornellà de Llobregat

Passarel·la de Cornellà

Es tracta d'una estructura vital per a l'articulació d'itineraris que es plantegin al llarg dels dos marges del riu.

Descripció

És, per tant, una peça fonamental per possibilitar la comunicació no motoritzada entre els nuclis urbans de les dues ribes mitjançant l'espai fluvial del Llobregat.

La passarel·la va ser construïda com a mesura correctora de les obres del tren d'alta velocitat i es va inaugurar l'any 2005. Pel cantó de Cornellà la passarel·la s'inicia a la zona esportiva i d'oci del barri de Salines i s'eleva pel damunt del feix format per l'autovia, l'autopista i les vies de ferrocarril per arribar fins un punt on es possible baixar fins els camins de la marge esquerra o continuar creuant pel damunt del riu i arribar a la marge dreta.

La part central de la passarel·la és un mirador excepcional que proporciona una singular visió del riu i des d'on es pot apreciar la gran riquesa natural i paisatgística d'aquest entorn fluvial al mateix temps que es posa de manifest la complexitat i organització de les grans infraestructures metropolitanes.

A la marge esquerra la passarel·la dóna accés al bosc dels Amics de la UPC. Es tracta d'una actuació finançada per aquesta institució mitjançant un conveni subscrit entre la Fundació i l'Àrea Metropolitana de Barcelona i on es representa la importància de la vegetació en la mitigació dels impactes generats per les emissions de CO2 .

Marker
Passarel·la de Cornellà Cornellà de Llobregat
Com anar-hi
Transports al voltant de...