Jardí d'herbes remeieres al parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan

Imatge de la portada
Tema:
Parcs
Públic:
Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
Tipus:
Informatiu
Edició:
Fullet
Suports:
Electrònic
Sinopsi

En aquest fullet es mostra un llistat de les espècies que històricament han tingut diferents usos medicinals i aplicacions culinàries, i que podem trobar al parc de l'ermita de Sant Joan. S'hi indiquen els usos medicinals, les precaucions que cal tenir en compte, si la planta té interès culinari i si és aromàtica.

Inclou 20 il·lustracions de les plantes realitzades per la Blanca Martí.

Autor:
AMB
Lloc i data:
Barcelona 2020
Idiomes disponibles:
Català
Publicacions relacionades
Equipaments relacionats
Punts d'interès relacionats
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès ambiental
  Descripció:
  Al parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan hi podem trobar el jardí d'herbes remeieres i el refugi de biodiversitat. Aquest espai recull una mostra d'espècies vegetals que històricament han tingut usos terapèutics o medicinals. Entre les espècies més comunes d'herbes remeieres que s'hi poden trobar hi ha marialluïsa, espígol, romaní, sàlvia, poliol, farigola, entre d'altres. La presència d'aquest jardí dins el parc aporta a l'espai beneficis ambientals com ara augmentar la diversitat vegetal i afavorir l'arribada d'espècies d'insectes amb funcions ecològiques importants. És un ecosistema ple d'éssers vius on descobrir cada dia noves espècies.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Espais participatius
  Descripció:
  A la part sud-oest del parc del l'Ermita del Pla de Sant Joan hi podem trobar el jardí d'herbes remeieres i el refugi de biodiversitat. Aquest espai ens permet gaudir d'un indret on dur a terme activitats educatives i participatives, com ara tallers per conèixer les propietats terapèutiques de les espècies, plantacions o censos de la biodiversitat que habita dins el refugi.