Tallers gratuïts per millorar la convivència amb gossos

| Tema: Parcs

Prova pilot en quatre parcs metropolitans

Gossos als parcs

Durant els mesos d’abril i maig s’impartiran tallers gratuïts en alguns parcs metropolitans amb l’objectiu de millorar la convivència amb gossos a l’espai públic. Es tracta d’una prova pilot impulsada per l’AMB i els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Cerdanyola del Vallès.

 

Prova pilot en quatre parcs metropolitans

Perruneando impartirà els tallers, de moment, en quatre parcs metropolitans: el parc de la Muntanyeta, el parc de la Fontsanta, el parc del Pi Gros i el parc del Turonet.

Els tallers consten de quatre sessions d'1 h 30 m, tenen una freqüència setmanal i estan adreçats a persones majors d’edat que tinguin gos. L’equip especialista de Perruneando tractarà la gestió i el coneixement de l’activitat i la comunicació canina, la convivència a l’espai públic i exercicis pràctics per poder fer a casa quan no sigui possible el passeig dels animals a l’exterior (dies de pluja, etc.).

Les sessions tindran un màxim de 20 assistents. La inscripció prèvia és imprescindible i es farà a través del web de l'ajuntament del municipi. Els tallers estan oberts a totes les races de gos, sempre que es compleixi la normativa vigent. Tots els gossos que hi participin hauran d’estar registrats al cens municipal d'animals de companyia.

 

Cada cop més gossos a l'espai públic

Segons dades del col·legi de veterinari de Catalunya, en els darrers 20 anys, la tinença de gossos a Catalunya s’ha multiplicat per vuit. A Catalunya hi ha un gos per cada sis habitants i, a Barcelona ciutat, una de cada quatre famílies té gos.

Aquesta nova realitat té efectes en la gestió integral dels parcs metropolitans i, per aquest motiu, s'impulsen iniciatives per treballar la convivència i tinença responsable d’animals.

A més del tallers als parcs, el Servei de Gestió de Parcs i Platges de l’AMB promou activitats relacionades amb aquesta temàtica adreçades a famílies, dins de la programació de les Jugatecambientals. També s'ofereixen projectes participatius als centres educatius metropolitans amb metodologia d’aprenentatge servei.

 

Calendari

 • Parc de la Muntanyeta: dimecres 3, 10, 17 i 24 d'abril de 18.30 a 20 h
 • Parc de la Fontsanta: dissabtes 6, 13, 20 i 27 d'abril de 11.30 a 13 h 
 • Parc del Turonet: dimecres 8, 15, 22 i 29 de maig de 18.30 a 20 h
 • Parc del Pi Gros: dissabtes de  4, 11, 18 de maig i 1 de juny de 11.30 a 13 h

Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
 • Parc de la Muntanyeta
  Municipis:
  Sant Boi de Llobregat
  Inauguració:
  1993
  Superfície:
  255.590 m2
 • Imatge del parc
  Municipis:
  Sant Vicenç dels Horts
  Inauguració:
  1990
  Superfície:
  118.386 m2
 • Imatge del parc
  Municipis:
  Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
  Inauguració:
  1995
  Superfície:
  162.266,66 m2
 • Imatge del parc
  Municipis:
  Cerdanyola del Vallès
  Inauguració:
  1995
  Superfície:
  106.231 m2
On
Marker
Parc de la Muntanyeta 08830, Sant Boi de Llobregat
Marker
Parc del Pi Gros 08620, Sant Vicenç dels Horts
Marker
Parc de la Fontsanta 08970, Sant Joan Despí
Marker
Parc del Turonet 08290, Cerdanyola del Vallès