Pedals als parcs i platges

| Tema: Parcs, Platges

L’activitat cada vegada es pot fer en més municipis metropolitans

Pedals als parcs i platges

S'ha ampliat el nombre de municipis que acullen l’activitat "Pedals als parcs i platges metropolitans”. Entre els mesos de febrer i maig, es va començar a fer als municipis de Ripollet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac. També s’han fet proves pilot a Viladecans i Badalona, on s’oferirà l'activitat a partir del curs vinent.

Es tracta d’una proposta d'educació ambiental adreçada a alumnes de cicle superior de primària i primer cicle d’ESO, en la qual es treballa, de manera combinada, la mobilitat sostenible i la conservació de la biodiversitat dels parcs i platges metropolitans. L’objectiu és aprofitar les relacions que s’estableixen entre aquests dos conceptes per involucrar els alumnes que hi participen en la millora de la qualitat ambiental dels municipis.

L’activitat consisteix a fer una ruta en bicicleta que connecta diversos espais d’interès ambiental dels municipis. Durant l’itinerari, es fan diverses parades per explicar els valors ambientals, històrics, culturals o paisatgístics d’aquests espais.

Actualment, per disponibilitat de les bicicletes, la proposta s’ofereix poques setmanes a cada municipi i les sol·licituds es gestionen a través de l’ajuntament corresponent. En el cas de Ripollet l’activitat es va dur a terme durant la segona quinzena de febrer; a Sant Adrià de Besòs, entre finals de febrer i principis de març, i a Montcada i Reixac, a finals de maig. Mentre que les proves pilot es van fer a l’abril a Viladecans i al juny a Badalona.

En total, han realitzat l’activitat més de 400 alumnes: 100 participants de l’Escola Anselm Clavé i l’Escola Gassó i Vidal a Ripollet; uns 200 a Sant Adrià de Besòs procedents de l’Escola Catalunya, l’Institut Escola La Mina i l’Institut Vázquez Montalbán, i 110 alumnes de l’Institut La Ferreria. A més, un centenar d’alumnes han fet les proves pilot: 53 de l’Escola Mediterrània a Viladecans i 51 de les Escoles Minguella a Badalona.