Paviment dels parcs

Tornar

| Tema: Parcs

Actuacions de millora de la seguretat i l'accessibilitat

Actuacions de millora del paviment


Al parc de Fontsanta de Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat ja ha finalitzat una intervenció important d'asfaltatge sobre diferents superfícies del parc.

S'han enderrocat els paviments existents i s'han asfaltat de nou les superfícies irregulars on calia intervenir per eliminar fissures, esquerdes o enfonsaments que podien dificultar la mobilitat, en especial en trams on les arrels dels arbres aixecaven el paviment. En total, al parc de la Fontsanta s'han realitzat actuacions en més de 30 punts diferents.

Al parc de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat ha començat una intervenció que tindrà una durada d'un mes aproximadament i que està centrada en el passeig dels braquitítons. Les arrels d'aquests arbres han aixecat i enfonsat el paviment de lloses de formigó de tal manera que pot provocar caigudes. Aquest punt ha estat intervingut diverses vegades anteriorment i, per aquest motiu, es retirarà definitivament i s'instal·larà un nou paviment de sauló. Aquest material és més tou i s'adapta millor a les irregularitats produïdes pel creixement dels arbres. Alhora, és més agradable per caminar i millora el drenatge de tota la superfície.

Un dels aspectes fonamentals de la gestió dels parcs metropolitans és vetllar per la seguretat dels usuaris que tenen necessitats de mobilitat diverses i que utilitzen aquests espais amb diferents finalitats. És per això que cal minimitzar constantment els riscos com, per exemple, els derivats dels paviments malmesos. De vegades, el pas de vehicles, els assentaments de terres o les arrels dels arbres generen petits desnivells al paviment o el trencament d'algunes peces. En aquests casos, les reparacions es produeixen immediatament. En d'altres casos, calen actuacions de més magnitud, com en el cas del parc de la Fontsanta o de Bellvitge. 

Galeria d'imatges

Enllaços relacionats

Equipaments relacionats

 • Parc de la Fontsanta

  Municipis:
  Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
  Inauguració:
  1995
  Superfície:
  162.266,66 m2
 • Parc de Bellvitge

  Municipis:
  L'Hospitalet de Llobregat
  Inauguració:
  1988
  Superfície:
  50.316,32 m2

On

 • Marker

  Parc de la Fontsanta de la Fontsanta, s/n, 08950, Sant Joan Despí

  Marker

  Parc de Bellvitge Rambla de la Marina, 08907, L'Hospitalet de Llobregat