Nous itineraris de vegetació

| Tema: Parcs

Identifiquen 20 espècies diferents al parc del Castell i al parc Nou

La vegetació al parc del Castell

L'AMB ha publicat dos nous itineraris d'arbres i arbusts al parc del Castell i al parc Nou. Cadascun d'ells inclou un plànol amb el circuit de passeig i 20 espècies senyalitzades, informació sobre cada exemplar i algunes curiositats sobre els usos o les característiques destacades. Als parcs s'han senyalitzat els arbres i arbusts amb un cartell, en el qual s'inclou un codi QR que enllaça amb la publicació.

En el cas del parc Nou, els continguts de la publicació s'han treballat a partir d'un projecte participatiu amb l'escola d'adults Terra Baixa del Prat de Llobregat. Els alumnes han participat en la tria dels arbres, en el recorregut i en la recerca d'informació necessària. Aquest format de projecte participatiu s'ofereix també el curs vinent (2019-2020) a tots els centres educatius interessats a desenvolupar un itinerari d'arbres al parc metropolità més proper.

Els itineraris són un recurs educatiu que facilita la descoberta de la vegetació del parc i en transmet la importància socioambiental. Els arbres i arbusts fan les ciutats més saludables i agradables, ajuden a netejar l'aire, són font d'aliment i aixopluc d'ocells i altres animals, i formen part de la nostra història i identitat. A la xarxa de parcs metropolitans hi ha prop de 26.000 exemplars.

Actualment, l'AMB promou dos tipus d'itineraris per descobrir la vegetació dels parcs. D'una banda, els itineraris botànics dels parcs històrics, que inclouen exemplars de molta edat i de port considerable; i de l'altra, els itineraris d'arbres i arbusts, que permeten descobrir la diversitat d'espècies vegetals dels parcs urbans.

Documents relacionats
Equipaments relacionats
  • El Castell
    Municipis:
    Castelldefels
    Inauguració:
    1992
    Superfície:
    43.860 m2
  • Parc Nou
    Municipis:
    El Prat de Llobregat
    Inauguració:
    1983
    Superfície:
    143.760,85 m2
Publicacions relacionades
On
Marker
Parc del Castell Pl. del Castell, 1, 08860, Castelldefels
Marker
Parc Nou Ronda Sud, 08820, El Prat de Llobregat