Llibre de "Passatges Metropolitans"

| Tema: Urbanisme

Una exposició i una publicació mostren les propostes d'aquest concurs d'idees

Amb la presentació de la nova publicació "Passatges Metropolitans, una mirada als projectes metropolitans des de la petita escala" es tanca el cicle del concurs "Passatges metropolitans", la versió local -en aquest cas metropolitana- del programa "Passages" de l'Institut pour la Ville en Mouvement (IVM), una organització, amb base a París, encarregada d'impulsar solucions noves en la mobilitat urbana.

L'acte de presentació també ha servit per inaugurar l'exposició sobre els projectes del concurs, que es pot veure a l'Escola Tècnica superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV).

L'objectiu del concurs d'idees, promogut per l'AMB, és fer més fàcil la "mobilitat lenta" (a peu i en bicicleta) en punts urbans de l'àrea metropolitana on hi ha un gran trànsit de vehicles que fa molt difícil, per no dir impossible, aquestes fórmules de transport més sostenibles.

Un altre dels punts importants del concurs ha estat donar l'oportunitat a nous talents i joves professionals per presentar idees de renovació de l'espai públic que, en un futur, puguin tenir una aplicació real. Tot i que les idees que es buscaven són a petita escala, també tenen el poder de transformar profundament el territori.

Els projectes s'emmarquen en sis llocs molt concrets de l'àrea metropolitana, que actualment presenten problemàtiques d'aquest tipus. Alguns els consideren "punts negres", tot i que des de l'AMB es prefereix anomenar-los "espais d'oportunitat". Aquests punts estan situats en els municipis de Badalona, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i l'Hospitalet de Llobregat.

Documents relacionats