Dos nous jardins de papallones

Tornar

| Tema: Biodiversitat, Parcs

Es tracta d'un recurs educatiu i participatiu dels parcs, que pretén afavorir la biodiversitat


Des d'aquest mes de novembre, el parc Nou (El Prat de Llobregat) i el parc del Bosc de Can Gorgs (Barberà del Vallès) compten amb un nou jardí de papallones. Es tracta d'un recurs educatiu i participatiu dels parcs, que pretén afavorir la biodiversitat: s'hi han plantat diferents espècies vegetals del nostre entorn, com plantes aromàtiques, de sotabosc, nectaríferes, d'horta i de prat, amb l'objectiu que durant tot l'any hi hagi flors i aliment per atraure la presència de papallones i altres insectes beneficiosos per a l'ecosistema. En el cas del parc Nou, hi ha una bassa per afavorir també la presència d'amfibis i libèl·lules.

Els dos nous espais s'han plantat amb l'ajuda d'una cinquantena de persones participants a la Jugatecambiental, fet que afavoreix la vinculació de les famílies amb els parcs. També s'han lliurat uns fullets explicatius del jardí, on s'indiquen les plantes que hi ha, així com les papallones més comunes que s'hi podran anar observant amb el pas del temps.

Properament, s'instal·larà un hotel d'insectes en cada jardí amb la participació de les escoles properes als parcs. Així, les escoles també s'impliquen en la conservació de l'entorn i coneixen de la mà d'experts naturalistes la importància que tenen aquests nous recursos per a la biodiversitat.

Els jardins de papallones són espais de participació on es pot observar la fauna i fer-hi tasques de manteniment, a través de la programació de la Jugatecambiental o de la implicació dels centres educatius en el marc dels projectes participatius.

Galeria d'imatges

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Equipaments relacionats

 • Parc Nou

  Municipis:
  El Prat de Llobregat, El Prat de Llobregat
  Inauguración:
  1983
  Superficie:
  143.760,85 m2
 • Parc del Bosc de Can Gorgs

  Municipis:
  Barberà del Vallès
  Superfície:
  32.347 m2

On

 • Marker

  Parc del Bosc de Can Gorgs Barberà del Vallès

  Marker

  Parc Nou El Prat de Llobregat

Prova: $provaURL