Dades d'ocupació d'Infoplatges

| Tema: Platges

L'ús del servei disminueix al mateix temps que les restriccions de la covid-19

Platja durant la temporada de bany

El servei d'informació sobre l'ocupació de les platges metropolitanes de l'aplicació web Infoplatges ha estat actiu durant tota la temporada de bany del 2021. Aquesta funcionalitat es va crear l'any 2020 arran de la necessitat de regular l'ocupació d'aquests espais per les restriccions de la pandèmia de la covid-19.

El nombre de visualitzacions de l'eina ha disminuït considerablement respecte a l'any passat. Durant la temporada de bany del 2020, les mesures eren molt més estrictes i conèixer l'estat d'ocupació de la platja era imprescindible. Enguany les restriccions eren molt més laxes i l'ús d'Infoplatges ha tornat a valors més normals.

El sistema orienta els usuaris a través de tres categories d'ocupació: baixa (s'hi pot anar sense problema), alta (encara és possible anar-hi, però ens podem trobar la platja plena quan hi arribem) i plena (no és recomanable anar-hi).

Un cop tancada la temporada de bany, l'anàlisi de dades obtingudes ens indica que, en general, de juny a setembre ha predominat una ocupació baixa a les platges metropolitanes. La major part dels dies no s'han apreciat grans aglomeracions i els banyistes han pogut gaudir de l'espai mantenint certes distàncies entre grups. S'ha de tenir en compte que les notificacions sobre l'ocupació de platges es reben entre les 10 h i les 19 h aproximadament, coincidint amb l'horari del servei de salvament a les platges dels diferents municipis.

L'ocupació alta ha predominat als municipis de Castelldefels i Barcelona, seguits per Montgat a partir de la segona quinzena de juliol i durant tot el mes d'agost. La resta de mesos aquesta ocupació alta s'ha produït només durant alguns caps de setmana.

L'ocupació plena ha estat majoritària durant el mes d'agost, tant en dies laborables com en cap de setmana i festius. Ha destacat també als municipis de Castelldefels i Barcelona.

Tot i així, tots els municipis excepte Badalona han notificat diversos dies d'ocupació alta o plena a les seves platges.

Aquestes dades contrasten amb les de l'any passat, quan les ocupacions altes i plenes van ser lleugerament més freqüents i es van registrar durant els caps de setmana de finals de juny i el mes de juliol. 

Evolució de les notificacions d'ocupació

Ocupació baixa Ocupació alta Ocupació plena
2021 85 % 12 % 3 %
2020 68 % 25 % 7 %

Documents relacionats
Enllaços relacionats